Panda Free Antivirus

Löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 9 månader sedan.
Skapare
c. georg
Deltagare

Har två frågor om rubr. program: Är det fritt att installera på mer än en dator? Jag har F-Secure, vilket löper ut snart, är Panda Free likvärdigt säkerhetsmässigt?

Gratisversionen av Panda är som sagt gratis, så det får du installera på precis hur mångda datorer som helst.

Sedan är det svårt att jämföra gratisversioner av program med kommersiella, framför allt när det handlar om två olika utvecklare. Om man ska uttrycka det generellt, och utan att koncentrera sig på några specifika programm eller utvecklare, så brukar de kommersiella versionerna erbjuda ett bredare utbud av funktioner än gratisversioner. Det finns helt enkelt en anledning till att de kostar pengar, då man brukar få vad man betalar för. Sedan är det upp till var och en att avgöra om man tycker att det extra som erbjuds är värt kostnaden.

Det är inte något vidare svar på din fråga, men det finns helt enkelt inte någon rak och omkullrunkelig sanning eller fakta jag kan ge som svar. I det här fallet vet jag inte ens vilken version av F-Secure det är du använder.


c. georg
Deltagare

    Tack jag förstår att det är svårt att ge entydlig fakta, min version är F-Serure Internet Security, jag är nöjd med detta men tänkte att är jag lika säker med ett program som inget kostar vore det dumt att inte utnyttja det, för övrigt är väl inget helt säkert utan att själv vara försiktig.:) 

    Klokt att tänka ett varv extra. Om jag bortser från det ekonomiska, det överlåter jag på dig, så skulle jag i det här fallet rekommendera att du fortsätter med F-Secure Internet Security. Anledingen är att det paketet även innehåller en kompetent brandvägg. Panda Antivirus innehåller som namnet konstaterar bara antivirus, så du måste antingen förlita dig på Windows inbyggda brandvägg som inte är så kraftfull som man skulle kunna önska, eller leta rätt på en kompatibel tredjepartsbrandvägg.

    Ytterligare ett alternativ när du ändå funderar, kan ju vara att satsa på de kommersiella Panda Antivirus Pro eller Panda Internet Security som båda två (trots namnet på den förstnämnda) har både brandvägg och en del andra praktiska funktioner.

    Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.