PCrepair

Löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av markus-6b9a6c17ff804593 markus-6b9a6c17ff804593 8 år sedan.
Skapare
[email protected]
Deltagare

Köpte och installerade PCrepair for Windows och har sedan dess fått ännu mer problem med annonser som avbryter och krånglar till allt så att jag knappt kan googla. Undrar om detta är ett fuskprogram.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Ja, det är tyvärr ett bedrägeriprogram som låtsas hitta fel (som i själva verket inte existerar) och påstår att det kan reparera dem om man köper programmet, men i själva verket betalar man för att installera ett sabotageprogram.

Tack för ert svar. Har nu avinstallerat PCrepair. Störninarna fortsätter. Hur får jag bort sabotageprogrammet. Jag har installerat Malwerebytes Anti Malwere- kanske måste jag ominstallera det om även det blivit stört?

Först av allt ska bedrägeriprogrammet avinstalleras. Har du gjort det är det dags för Malwarebytes Anti Malware, som inte bör vara påverkat. Se bara till att det är uppdaterat ordentligt.

Installera sedan AdwBlocker från Fördelszonen och låt även det rensa i datorn.

Därefter måste du in i alla webbläsare och ta bort skumma tillägg samt se till att ändra startsida så att inte den går till PCRepair eller något annat bedrägligt. Därefter bör datorn vara återställd.

Vänligen
Markus Dahlberg

Vänligen
Markus Dahlberg, redaktör

Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.