RegClean Pro

Inte löst
Detta ämne innehåller 8 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 10 månader sedan.
Skapare
anjos3
Deltagare

Efter hämtning av Extract Now från CDn har jag fått in programmen Reg Clean Pro och YouTube Accelerator. De går ej att avinstallera den vanliga vägen. Efter försök går RegClean inte ens att stänga. Vilket antivirusprogram klarar av att avlägsna skräpet?

Vid installationen av Extract Now frågar installationsprogrammet om den även ska installera bland annat programmet Regclean Pro, och man kan välja om man vill göra det eller inte.

Bägge programmen du nämner ska dock gå att avinstallera på sedvanligt sätt, med andra ord gneom att gå in i Avinstallera program och välja vilket program man vill avinstallera. Det kan dock vara så att exempelvis Regclean Pro inte står registrerat som Regclean Pro, utan ett filnamn som inkluderar tillverkaren Systweak Software.


anjos3
Deltagare

    Inget av programmen går att avinstallerar på vanligt vis. RregClean Pro kan jag inte ens stänga ner utan att det kräver registrering. När jag googlade på programmen fick jag veta att dessa var Virus och fick olika förslag på Antivirusprogram att installera men hur vet jag att dessa inte också är Virus. Norton 860 vaknar till och blockerar hot, men tar inte bort något program. Kan något av Antivirusprogrammen på CDn klara att ta bort dessa virus?

    Testa att installera och kör Anti-Malware från Malwarebytes som ligger på CD:n, det programmet är bra på att ta hand om den typen av program.

    Om inte Windows egna avinstallation klarar av att hantera programmet, testa med Revo Uninstaller (http://www.revouninstaller.com) som finns i en gratisversion. Det är effektivare på att avinstallera program än Microsofts inbyggda.

    Jag vet inte vilket antivirusprogram du använder idag, men det fösta jag skulle testa med är gratisversionen av Avast Antivirus, helt enkelt eftersom det ligger på CD:n. Ett annat alternativ är att testa Norton 360 eller Norton Internet Security som visserligen är kommersiella, men som man kan testa som fullversion i 30 dagar. (http://se.norton.com/downloads/)


    anjos3
    Deltagare

      Skall försöka att installera revouninstaller. Kommer inte längre in på PC Tidningens säkerhetscenter, ej heller direkt till CDn. Får veta att webbsidan inte svarar. Har stängt ner allting och försökt igen men med samma resultat. Jag har Norton 360 Internet security, det varnar och blockerar ‘Suspicious Cloud.9’ men programmen är kvar.


      bgwm
      Medlem

        Till Anjo3 prova att göra systemåterställning (finns i kontrollpanelen)till tiden innan installation av Extract Now 

        Det är bra att du har Norton installerat redan. Deras tips för att bli av med Suspicious.Cloud.9 är att först köra en fullständig systemsökning så att programmet verkligen söker igenom hela datorn. Skulle inte det heller hjälpa rekommenderar de att du går vidare och använder deras hjälpprogram Norton Power Eraser (https://security.symantec.com/nbrt/npe.aspx?lcid=1033&NUCLANG=sv-se). På den sidan står även svenska intruktioner för hur du använder det.

        Se till att ha din Windows-skiva tillgänglig, för om systemfiler har skadats kan du behöva använda den för att installera om friska systemfiler.


        anjos3
        Deltagare

          Tack för snabbt och utförligt svar. När jag väckte datorn idag så ropade först Avsast till och därefter blev Norton illröd och utförde precis det som Power Eraser utan att jag ens har hunnit ladda ner det. Efter omstart ser det nu bra ut men ikonen för YouTube Accelerator i aktivitetsfältet blir jag inte av med. Kanske borde PCtidningen även tillägga en varning att ej acceptera erbjudanden om en nyare versioner av ett program. Jag hade tagit bort bockarna för de båda problemprogrammen men vid installationen fick jag veta att det fanns en nyare version av Extract Now och tyckte att det kunde inte skada. Den erfarenhet kunde jag gott ha varit utan.

          Än en gång tack för hjälpen:)

          Varsågod. 🙂

           

          Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.