Säker förvaring av lösenord

Löst
Detta ämne innehåller 4 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av Support PC-tidningen Support PC-tidningen 10 år, 4 månader sedan.
Skapare
peter lindvall
Deltagare

I dagens läge när man skall hålla reda på mängder av inoggninsguppgifter med användarnaman och inloggningskoder och andra lösenord till t.ex betalkort och portlås och andra upgifter som man vill hålla hemliga är det lätt att bli förvirrad och känna sig glömsk. Lösenorden skall dessutom helst vara långa och krångliga och vara olika hela tiden.

Finns det något  säkert ställe/program på internet som är tillgängligt från en dator eller en Iphone som man kan förvara sina hemliga uppgifter på?

Hej Peter

Ett bra program för ändamålet är KeePass. Du kan t ex spara programmet och/eller nyckel på ett usbminne. Du laddar hem varianter av programmet på

http://keepass.info/download.html

Programmet finns på de flesta operativsystem inklusive andriod, iphone med mera.

Enligt tillverkaren är en version i ”molnet” under utveckling.


peter lindvall
Deltagare

    Hej!

    Tack för tipset angående  Keepass som jag ännu inte hunnit testa. 

    Innan jag kastar mig över KeePass så undrar jag om det finns det något program som kan säkert spara inte bara inloggnings koder och användarnamn utan även annan viktig information som man vill hålla hemlig men ändå lätt tillgänglig såsom namn, adress och telefonnummer, kundnummer, prenumerationsnummer, kontonummer i banken, organisationsnummer, hemliga säkerhetsfrågor och svar, utgångsdatum, medlemsförteckning m.m. Går det i Keepass?


    peter lindvall
    Deltagare

      En fråga till.

      Jag har i mitt lilla företag ett par stationära datorer som har Win  7 resp Win 8 samt 2 st iPhone och en Ipad. Det vore bra om man kunde synka mellan enheterna. Går det med KeePass eller vilket program skall man använda då

      Hej Peter

      Du kan spara enskilda anteckningar i Keepass. Skapa en egendfinierad grupp.

      Synkronisering av data mellan olika enheter kan du t ex använda dropbox. Det finns flertalet sådana tjänster att välja mellan. Googla tex med sökorden ”synkronisering filer tjänster” får du alternativ att välja mellan.

      Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.