Säkerhetskopiera hela datorn

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år sedan.
Skapare
user-340455
Åskådare

Jag skulle vilja ha ett program som speglar hela min dator, alla program, appar och dokument, och som automatiskt kopierar allt till molnet så att om min dator krashar så finns allt tillgängligt. Helst skall det vara automatiskt, jag vill helst inte behöva komma ihåg att spara själv.

Finns det något sådant program? Inser såklart att jag måste betala för det.

Mvh

Monika

Det beror lite på hur man menar, om du tänker dig att spegla eller klona hela datorn inklusive Windows och rubbet blir det stökigt. I teorin skulle det kunna fungera att klona datorn till en fil som lagras i molnet, men inte nog med att det blir en osedvanligt stökig operativ, det lär bli ännu värre när klonen ska återställas.

Det finns däremot ett sätt och man kan nästa säga att det finns inbyggt i Windows, nämligen OneDrive. Det stora problemet här är egentligen inte något tekniskt problem utan mer av ett mentalt problem, nämligen att ställa in hjärnan på att alltid spara filer på rätt plats och att aldrig lagra något lokalt på en plats som inte synkroniseras med OneDrive. Man ska också komma ihåg att det bara omfattar dina egna filer och inte program. Är man medveten om detta lyckas programmera om hjärnan med det nya arbetssättet kommer man aldrig att få problem oavsett om datorn kraschar, du köper ny dator et cetera. Du måste dessutom alltid använda Windows tillsammans med ditt Microsoft-konto, aldrig ett lokalt konto.

Sparar du allt på rätt ställe och ser till att Windows arbetar mot OneDrive kommer alla dina filer att synkronieras med molnet automatiskt. Om du dessutom spenderar några tior/månad på Microsoft 365 för du inte bara alla de senaste Office-programmen inklusive alla webbversioner, utan även en terabyte lagringsutrymme i molnet.

När du sedan behöver börja om från början efter en krasch är allting egetnligen ganska enkelt.

1. Installera Windows 10 och logga in på ditt Microsoft-konto vid installationen. Då har du en helt fräsch Windows 10 och tillgång till alla dina filer.

2. Installera dina program som vanligt.

3. Klart.

Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.