Säkerhetskopiering

Inte löst
Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  wolvesdancin 9 år, 4 månader sedan.
Skapare
wolvesdancin
Deltagare

När jag för första ggn beställde ett specialdesignad dator med två SSD, den ena på 240 GB för att hysa OS Win 7, den andra på 120 GB för att hysa programmen, så gjorde jag med installerade Acronis True Image en säkerhetskopia (”incremental”) av de två SSD:na ihop. I datorn finns även ett par HDD. I den ena förlade jag säkerhetskopian. Men när jag p.g.a. datorstrul använde säkerhetskopian – efter att först ha använt alla återställningspunkterna – så fungerade inte heller återställningen via säkerhetskopian. Hur ska jag förfara för att en återställning via säkerhetskopian ska fungera? Inkluderande båda SSD-diskarna? Är det bäst att utnyttja Windows eget system för säkerhetskopiering av OS+program? Annars ska väl Acronis o Windows säkerhetskopieringar fungera hos varandra? Acronis hos Windows i a f? OS är Win 7 64-bit Ultimate. 

Det går tyvärr inte att ge något rakt svar på hur du ska bära dig åt av en enkel anledning – utgå alltid från att en återställning av en säkerhetskopia är som att ”säkerhetskopiera baklänges”, det vill säga du ska göra exakt som du gjorde när du säkerhetskopierade, men i omvänd ordning. Om du säkerhetskopierade bägge SSD till samma säkerhetskopia, räkna med att du också behöver återställa bägge SSD när du lägger tillbaka säkerhetskopian.


wolvesdancin
Deltagare

    Jag inser självklart att jag försökte återställa bägge SSD när jag förökte ”föryngra” dem med säkerhetskopian. Men den SSD som innehöll programmen uppträdde inte välartat. Något gick fel.

    Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.