Säkerhetsprogram etc

Löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 1 månad sedan.
Skapare
jutta schmidt
Deltagare

Jag har Panda och Norton installerat. Passar de ihop? Får man har flera säkerhetsprogram? – Jag tror de stör mitt Nordnet. Eftersom jag kommer inte in med mitt eget lösenord, skickade Nordnet 3 gånger nya och de funkar inte. Hos Nordnet så säger de är inget fel. Har detta nu med de 2 säkerhetsprogrammen att göra?

Tack för hjälpen.

Nu kommer jag att verka väldigt petig, men med den informationen går det inte att svara på frågan, men jag ska förklara varför.

Det är en regel nästan helt utan undantag att man aldrig ska ha fler än ett säkerhetsprogram installerat av varje sort eftersom de kommer att störa varandra och nästan garanterat ställa till med trassel. Jag har strukit under av varje sort, för det är där som din information inte är riktigt komplett – det framgår inte vilken Panda respektive Norton du har.

Med ett program av varje sort menar jag att du inte ska ha mer än en brandvägg installerad, ett antivirus installerat och så vidare. Även om det är onödigt trassligt så skulle det i teorin gå att ha till exempel Pandas brandvägg installerad och Nortons antivirus installerade, och vice versa.

Om någon av de två säkerhetslösningarna omfattar både brandvägg och antivirus – satsa på den och avinstallera den andra. Jag skulle tro att en stor del av dina problem kan ha att göra med att du har bägge installerade samtidigt.

Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.