Säkerhetsprogram jag inte vill ha!

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av markus-6b9a6c17ff804593 markus-6b9a6c17ff804593 10 år, 2 månader sedan.
Skapare
larsake42
Åskådare

Jag har fått in i datorn ett säkerhetsprogram jag inte vill ha (kanske som ”extra” när jag laddade hem en navigatoruppdatering). Det kan vara McAfee Security Scan Plus som det inte går att ta bort via Kontrollpanelen. När jag startar datorn får jag tre, fyra, fem gånger upp en liten ruta som överkant (blå list) bara säger ”Kör som”. Sedan kommer text och kryss ruta: ”Kryssa i skydda min dator och mina filer från otillåtna programfunktioner” plus att där står litet till. Jag har Bullguard Internet Security och behöver inte detta irriterande, bromsande extraprogram. Hur blir jag av med eländet!

Öppna Start-menyn och skriv msconfig i sökfältet längst ner. Välj fliken Autostart och leta igenom listan med program som startar automatiskt tillsammans med Windows. I kolumnen Startobjekt står namnen på programmen. Tänk på att det kan finnas program som trots svårtydda namn är legitima och som behövs för att datorn ska fungera. Ta bort bockarna vid alla program som är misstänkta och starta om datorn.

Du kan även pröva att starta om datorn i felsäkert läge och då försöka ta bort alla misstänkta program. Tryck på F8 när datorn startar och välj Felsäkert läge. Använd sedan Windows om vanligt.

Vänligen
Markus Dahlberg, redaktör


larsake42
Åskådare

    OK, har följt förslaget men ser inget jag kan koppla till problemet. (För övrigt, OS är W XP)

    Kan du ta en bild med tangenten Prt Scr av rutan som visas, eller har inte Windows kommit i gång när bilden dyker upp? Vad står det mer i rutan? 

    Vänligen
    Markus Dahlberg, redaktör


    larsake42
    Åskådare

      Jag har tagit en bild av skärmen med Prt Scr exakt enligt anvisningarna hur man skall göra. Resultatet blir en .bmp-fil. Det kan inte tas emot när jag försöker ”Bifoga bild”. för bara .jpg, .jpeg, .gif eller .png kan läsas in! Och hur har ni tänkt då?

      Så här har vi tänkt angående bmp-bilder: De är vanligen för stora i antal megabyte för att passa på en webbsida. Därför måste du spara om den i jpg-format som tar mycket mindre plats. 

      Vänligen
      Markus Dahlberg, redaktör


      larsake42
      Åskådare

        OK. Kommer här. Observera att markerad de ”ikryssade” alternativen inte går att ta bort. Jag har beskurit bilden så att den bara visar rutan som är problemet (att bli av med för gott)

        Bilden ger ingen vägledning tyvärr. Kolla om det ligger något i mappen Autostart som finns i Start-menyn. Windows försöker starta allt som finns i den här mappen. Lägger du till exempel ett Worddokument här kommer det att öppnas av Word så fort Windows har startat.

        Vänligen
        Markus Dahlberg, redaktör

        Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.