Security Hijack

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 5 månader sedan.
Skapare
segelturen
Medlem

Jag instalerade Malwarebytes’ Antimalware och fick 4 förekomsten av Security Hijack i karanten.

Det sägs att detta virun inte kan tas bort. Hur skall jag göra?

[email protected]

Vladde


Om det flyttas till karantär så är det oskadliggjort, men det är ju alltid trevligt att utplåna det fullständigt. Har du testat att starta och köra Malwarebytes’ Antimalware i felsäkert läge?


segelturen
Medlem

    Tack för snabba svaret. Tyvärr reagerar min PC varken på F8 eller Windows + R. Det förefaller att datorns prestanda har försämtat under kvällen.

    Jag har raderat de infekterade data men det sägs att det brukar finnas rester av smitta. Har du något program som du kan recomendera för att att rensa allt?

    Tack på förhand,

    Vladde

    Det brukar räcka väldigt långt med ett ordentligt antivirusprogram och Malwarebytes’ Antimalware, men bägge lösningarna fungerar bäst i felsäkert läge, så jag skulle verkligen rekommendera att du tar reda på hur du kommer in i det läget på din dator. Alla datorer har möjligheten att gå in i felsäkert läge, men det kan vara olika tangenter/tangentkombinationer för att komma in i den menyn. Vad är det för datormodell du har, och vad är det för antvirusprogram?


    segelturen
    Medlem

      Hej och tack,

      Mitt antivirus program heter AVG Internet Security. Jag körde scan men inget hittades. Jag läste på flera stellen att Security Hijack kan hindra användare att starta PC i felsäkert läge.

      Jag ringde HP-support och fick veta att för windows 8.1 startar man felsäker läget med skift + F8. Det fungerar inte heller.

      PC information: HP-notebook, processor AMD E1-2100 APU, 64-bitars

      Tack på förhand,

      Vladde 

      Det går att starta i felsäkert läge även inifrån Windows 8, men eftersom det är en ganska trasslig process låter jag HP förklara den själva:

      http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c03530806&cc=se&dlc=sv&lc=sv&jumpid=reg_r1002_sesv_c-001_title_r0001

      De nämner inte något om Shift+F8, däremot ESC, så det kanske också kan vara värt ett försök.


      segelturen
      Medlem

        Hej,

        Stor tack för länken du har skickat mig. Jag lyckades starta i felsäkert läge, körde antimalware och inget hittades. Jag borde vara nöjd men det jag inte. Min PC gå mycket lånsammare än förra vecka.

        Jag funderar på att återställa PC tillbaka i tiden.

        Mvh Vladde

        När är datorn långsam, är den det hela tiden eller ”bara” när du surfar, eller…?
        Innan du gör det, testa om det går att hitta anledningen till varför datorn går långsamt.
        1. Om du inte redan har gjort det, kör Windows Update, och se till att göra det inte bara för Windows utan för alla Microsoftprodukter. Start Windows Update och klicka på Ändra Inställningar i vänsterkolumnen. Se till att alternativet Hämta uppdateringar för andra Microsoft-produkter när jag uppdaterar Windows och klicka på OK. Därefter klickar du på Sök efter uppdateringar i vänsterkolumnen och installerar allt som hittas.
        2. Högerklicka på Aktivitetsfältet och välj Aktivitetshanteraren. Här visas vilka delar av datorn som jobbar, och vilka program/uppgifter som kräver resurser. Låt programmet vara uppe ett tag och titta på vad datorn håller på med, framför allt när datorn känns trög. Om du ser att värdet för CPU, minne eller hårddisken rusar i höjden, klicka på namnet på kolumnen för att sortera just den kolumnen, så att du kan se vad det är som slukar resurser.
        3. Sök efter Felsökning och starta det. Klicka på Kör underhållsaktiviteter och följ guiden, den kanske hittar något.
        4. Sök efter Enhetshanteraren och starta den, och undersök så att alla delar av datorn har fungerande drivrutiner och fungerar som de ska.
        5. Surfa till http://support2.microsoft.com/fixit/ och klicka på Windows vid punkt 1 (problemområde) och Åtgärda prestanda, fel eller krascher vid punkt 2 (vad försöker du göra). Där finns det en rad olika fixar och potentiella lösningar du kan testa.

        Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.