Skimsafe

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år sedan.
Skapare
tryggve.berglund
Deltagare

Hej är det nödvändigt med skimsafe för att skydda kort från att bli scannade.

vänligen tryggve

Jag önskar att jag kunde svara på det med garanterad säkerhet, men det kan jag tyvärr inte. När man läser som Skimsafe och huruvida det går att läsa av på distans eller inte så är informationen väldigt splittrad. Om man läser hos dem som säljer Skimsafe kan kortet läsas av på 1,5 meters håll, på anta platser 8-10 meter, och om man läser på tekniksajter är buden 2-5 centimeter. Enligt vissa krävs det 3 millimeter tjock aluminiumplåt runt kortet för att skutta det från att bli avläst, enligt andra kan man lägga aluminiumfolie i plånboken så är det säkert. Vad som är sant och rimligt vågar jag tyvärr inte svara på, kanske räcker det med den batterilösa störsändaren i Skimsafe, kanske är det större risk att få plånboken stulen än att bli skimmad ute på stan.

En annan sak som gör att jag misstänker att det handlar en hel del som skrämsel är att oavsett hur mycket du läser av kortet på avstånd så är det omöjligt att få tag på CVC-koden (den tresiffriga koden som står tryck på kortets baksida) som näst intill 100 procent av onlinebutikerna kräver för att göra en försäljning. Plus att många banker erbjuder extra försäljningsskydd, när jag handlar online så måste jag utföra en bekräftelse till banken även med CVC-koden.

Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.