Uppringd av Amerikan på IT avd

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 7 månader sedan.
Skapare
ebert Persson
Medlem

Hej Jag blev uppringd av en enträgen tjej som jobbade på en teknikavdelning och som sa att någon tankar ned stora mängder info från min dator. Ett allvarligt intrång. Jag sa hur skall jag kunna lita på dig? Hon sa gå till CTRL + R och skriv in CMD och ASSOD någonting så skall jag bevisa att jag kan ditt dator ID. Vad skall jag göra?

Jag vågar inte svara med hundraprocentig säkerhet, men det låter som ett bedrägeriförsök. Jag har heller aldrig hört talas om något assod-kommando, det enda som låter liknande är assoc som man kan använda för att ändra standardprogram, vilket ju skulle vara fullständigt irrelevant i sammanhanget.

Jag kan som sagt inte bevisa att det handlar om ett bedrägeri, men det låter extremt misstänkt på samma sätt som personerna som påstår (med betoning på påstår, eftersom det handlar om bedragare, Microsoft är oskyldiga) sig tillhöra Microsofts support som ringer upp för att varna för en massa påhittade saker.

Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.