virus i säkerhetsuppdateringarna?

Inte löst
Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  an123123 10 år, 3 månader sedan.
Skapare
an123123
Åskådare

Windows kraschade min dator med säkerhetsuppdateringar som innehöll virus?
 
Hej, jag är 70 år och inte så insatt i allt med datorer. Har en rätt ny dator som fungerat helt klanderfritt tills nu innan jul när Windows skickade de senaste säkerhetsuppdateringarna, då blev det ett enda kaus i min dator. Datorn slutade o fungera blev vit genomskinlig skärm där jag kunde läsa under den vita skärmen vad det står, men inget fungerade. Jag startade om datorn men samma problem. Har två st backupprogram ett som jag kör dagligen som heter Geni Timline Free, detta har varit installerat sedan 090122 och fungerat helt klanderfritt samt ett program som heter Acronis True Image Hom som endast körs en gång i veckan. När datorn själv skulle installera säkerhetsuppdateringarna så startade den om två gånger istället för en gång som den alltid gjort innan, men denna gång stod det att installationen hade misslyckats. Försökte då backa datorn till ett annan tidigare startpunkt, men helt plötsligt stod det att det inte fanns några startpunkter. Kontaktade min son som är datatekniker, han gick in o försökte göra en backupåterställning från Geni Timline men döm om min förvåning detta program som alltid fungerat stod bara o hackade o kunde inte komma igång, då försökte han med Acronis True Image Hom o där gick det bättre då detta inte varit inkopplat under tiden som säkerhetsuppdateringarna gjordes. Han tog bort Geni Timline från backupprogrammet från säkerhetskopian när han hade ominstallerade från säkerhetskopian. Men datorn är väldigt instabil o går fortfarande lätt över i vitskärm o då står där att Windows Explorer har slutat att fungera. Har försökt backa datorn igen med det finns fortfarande ingen startpunkt inlagd. Alltså har Windows säkerhetsprogram gått in i min dator med ett virus o slagit ut Geni Timline tagit bort alla återställningspunkterna samt gjort hela datorn instabil och det verkar som jag måste göra en nyinstallation av Windows7 innan jag får ordning på datorn igen. Men då vågar jag inte installera Geni Timline igen för då kommer säkert samma problem igen när säkerhetsuppdateringarna installeras.
Är det meningen att Windows skall slå ut ett säkerhetsprogram, tänk om jag inte hade haft Acronis True Image Hom också installerat, då hade jag stått där med en kraschad dator som Windows åstadkommit med sina säkerhetsuppdateringar. Detta tycker jag är skandal och inte bra gjort av Windows att själva inplantera virus o som sen inte kan gå att ta bort utan nyinstallation som följd för att få en fungerande dator igen.
Med vänlig hälsning
Arne Nilsson
[email protected]
044243360
0705698164

PS detta bryr sig nog inte PC-tidningen om för om det blir en komplicerad fråga så svarar de inte då de slår med den lätte hammaren 🙁 DS

Har du kört Windows Update för att uppdatera datorn har du säkerligen inte fått in något virus i datorn den vägen. Microsoft har järnkoll på sin uppdateringstjänst och låter knappast virus slinka in där.

Krånglar en uppdateringen går det att ta bort den via funktionen Avinstallera ett program i Kontrollpanelen. Starta funktionen och klicka på Visa installerade uppdateringar i listan till vänster. Här visas alla installerade uppdateringar som gjorts via Windows Update. Sortera dem i datumordning genom att klicka på kolumnrubriken Installationsdatum. Ser du någon uppdatering vid det datum då det började trassla kan du högerklicka på den och välja Avinstallera.

Borttagna uppdateringar dyker upp igen nästa gång du kör Windows Update, så det går alltid att installera dem igen senare. 

 

Vänligen
Markus Dahlberg, redaktör


an123123
Åskådare
     
    Jaha, jag visste att PC-tidningen inte skulle engagera sig angående detta svåra uppdateringsproblem som Windows alldeles själv bjöd på. De bara skickade ett autosvar och sedan var det bra med det… Men en från tidningen “PC-för alla” har lagt ner både tid och själ med att försöka lösa detta med Windows som förstörde min backup med sin uppdatering som jag hade online.

     

    Har fått ett 20-tal hjälp-meddelande från PC-för alla om hur jag skall försöka komma till rätta med detta fel, men det var inte så lätt som PC-tidningen gjorde sken av, utan felet finns kvar fortfarande, och den som försökte hjälpa mig från tidningen PC-för alla, kunde inte heller lösa felet utan rekommenderade nyinstallation till mig.

    Nu vill jag åter varna, då PC-tidningen kommer med sitt NYA backupprogram att för allt smör i Småland så låt inte backupprogrammet vara inkopplat online att ta kopior varje dag, för då kommer det in samma skit som Windows bjöd mig på alldeles gratis, så hela min backup kraschade. Och hade jag inte haft en veckobackup som jag också har, så hade min datorkrasch varit fulländad och som Windows själv orsakat.

    Om Ni hade haft ett seriöst företag och inte bara vill tjäna pengar på Era prenumeranter så hade Ni verkligen lagt ner allt krut på att lösa ett sådan här svårt problem som Windows sjäva serverar på guldfat, men inte en tillstymmelse till hjälp, utan bara tystnad…

     


    Jag har prenumererat på både PC-tidningen o PC-för alla, men valde bort PC-för alla. Nu har jag gjort en annan värdering då jag endast existerar som prenumerant hos PC-tidningen o inget mer…
    Nu kommer jag att byta bort PC-tidningen mot en ny prenumeration på PC-för alla igen, eftersom tidningsredaktionen engagerat sig och försökt hjälpa mig, fast jag inte är prenumerant. Det passade mycket bra för det var tid och betala in mina 1240 kr för årsprenumerationen till Er, men det blir ingen mer prenumeration hos Er utan, den prenumerationen går nu istället till PC-för alla, som visat sig vara servicevänliga och tillmötesgående. Yell

     

    MVH

    Från en tidigare prenumerant

     

     

    Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.