Windows Update funkar inte

Inte löst
Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  wolvesdancin 9 år, 4 månader sedan.
Skapare
wolvesdancin
Deltagare

På min ena dator har idag Windows Update utan problem gjort sin automatiska uppdatering av Windows 7 Ultimate, så även av uppdateringen KB2976627 som är en ”Cumulative Security Update for Internet Explorer 11”. En viktig Uppdatering säger Microsoft. 

Min andra dators uppdatering av Windows 7 Ultimate misslyckas dock med samma uppdatering, fast det är samma OS på den datorn. Nej, det är inte samma hårdvara i de båda datorerna. Jag får rött besked om att uppdateringen misslyckats med felkoden ”Error found Code: 80070570”.

Jag har utan framgång försökt lösa problemet med Microsofts Fix It för problem med Windows Update. När jag fösöker använda Kontrollpanelens ”Fix problems with Windows Update” får jag direkt efter Start av det programmet beskedet ”A problem is preventing the troubleshooter from starting”. Så jag ser ut att befinna mig vid vägs ände. 

80070570 är en synnerligen irriterande felkod i det att den förklarar att något gick fel med Windows Update, men egentligen inte säger ett dugg om vad som gick fel och därmed inte heller hur man fixar det. Om man söker på felkoden hittar man mängder av olika sätt att lösa problemet, och det enda sättet är att spotta i nävarna (billigt talat) och avverka dem en efter en tills något fungerar.
Det vanligaste sättet att reda ut problemet är att, precis som du redan har gjort, använda microsoft.com/fixit för att lösa det automatiskt.
Microsoft har även en utförlig guide för hur man kan tackla problemet om inte fixit hjälper (http://support2.microsoft.com/kb/971058/sv).
I en del fall beror det på att antivirusprogrammet har missat ett virus som har ställt till det bland systemfilerna. I det fallet får man se till att starta om i felsäkert läge och bege sig ut på virusjakt och skadliga program, för att därefter återigen testa att använda Fixit eller den manuella metoden.
En del löser problemet genom att starta datorn från Windows-CD:n och därifrån reparera Windows.
Andra tankar hem uppdateringarna som misslyckas manuellt, för att därefter köra uppdateringarna i felsäkert läge och på så sätt komma runt problemet.
Tyvärr finns det som sagt inte någon patentlösning på problemet.


wolvesdancin
Deltagare

    Tack för hjälpen. Jag ser nu att mitt Windows Update ända sedan min ominstallation av Windows 7 i augusti faktiskt har misslyckats med installationen av KB2976627 utan att jag märkt det. Jag testade utan framgång http://support2.microsoft.com/kb/971058/sv) eller rättare sagt så framgick småningom att flera fel gav upphov till uppdateringsfelet, varav ett par tydligen blev åtgärdade.  Reparationsförsöket slutade dock med beskedet Windows Update error 0x80070057(2014-12-10-T-03_19_48P) Not fixed

    Därefter försökte jag mig på att reparera felet manuellt enligt Microsofts invecklade bruksanvisning, men endast kommen en bit in på den metoden blev något fel och jag startade om datorn. Varpå Windows Update efter lite enkelt ”macklande” fungerade – såvitt jag kan se – helt felfritt. Ofta löser man ju problem på detta odokumenterade sätt, med ett tillfredsställande resultat.   

    Forumet ’SÄKERHET’ är stängt för nya ämnen och svar.