Delat: Överföring av bilder från Iphone till PC

Detta ämne innehåller 2 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av markus-6b9a6c17ff804593 markus-6b9a6c17ff804593 3 år, 4 månader sedan.
Skapare
user-580744
Åskådare

Jag har haft samma problem från min Iphone 7.

Nu har jag misslyckats 1689 bilder till min pc på följande tre sätt:

1. Överföring via programmet Foton. Kopplar Iphone till pc-n med usb-sladd. Importerar endast hem 130 av bilderna innan jag får ett felmeddelande. Så har det varit i flera år avbryts efter en begränsad import.

2. Kopplar Iphone till pc med usb-sladd. Öppnar Iphones DIM-mapp i pc-n och försöker kopiera över bilderna till pc-n. Får felmeddelande: Fel vid kopiering av fil eller mapp. Det går inte att nå enheten.

3. Importerar samtliga bilder till min jobbdator (Mac). Där lyckas jag föra över bilderna till min externa hårddisk med hjälp av programmet Bildinsamling. Bilderna är då HEIC-filer. Här på Fördelszonen läser jag mig till att det är Iphones nya bildformat. (Tack för det!) På Fördelszonen får jag också tips om programmet iMazing HEIC Converter. Laddar ned det och lyckas omvandla 95 av 1689 bilder innan omvandlingen bryts. Får felmeddelandet Conversion Failed. Ett undantagsfel har inträffat i en extern komponent.

Vad ska jag göra?

Har du testat att göra det via exempelvis Dropbox i stället för med sladd?

Har du en iPhone eller vilken Apple-enhet som helst har du också iCloud, som är en molntjänst från Apple för bland annat backup. Här sparas kopior på alla dina bilder från din iPhone.

För att överföra bilderna till en pc installerar du appen iCloud från Microsoft Store. Logga in i appen med samma Apple-ID som du använder i mobilen. Nu kan du komma åt bilderna via appen. Du bestämmer själv i vilken mapp bilderna ska sparas.

Appen iCloud i Windows körs i bakgrunden och visas som en ikon i Meddelandefältet. Klicka på ikonen och välj Öppna iCloud-bilder. Nu ser du alla bilder som finns i iCloud. Dubbelklicka på den som du vill öppna. Är den en HEIC-fil öppnas den i appen Foton, alltså bildappen i Windows 10.

Bästa hälsningar
Markus Dahlberg, redaktör

Vänligen
Markus Dahlberg, redaktör

Forumet ’SMARTTELEFONER OCH SURFPLATTOR’ är stängt för nya ämnen och svar.