Kan ej spegla datorns skärminnehåll till en TV längre – Det gick förut, vad göra

Inte löst
Detta ämne innehåller 6 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 1 månad, 1 vecka sedan.
Skapare
lovelaholm
Åskådare

Vi har hela tiden kunnat spegla vår HP-bärbara dators skärmbild till vår 32-tums TV via HDMI. Men så plötsligt häromdagen så gick det inte längre.
Jag har varit inne i Inställningarna och sidan ”Visningsalternativ” och kollat att det står ”Duplicera dessa bildskärmar” under FLERA BILDSKÄRMAR men jag får bara inte till det.
Har testat med en annan mindre dataskärm och haft den som extern bildskärm och på den går det att spegla HP-skärmens bild.

Någon som har något tips på vad som kan vara fel?
Tack på förhand för feedback!
//Anna & Carl


bgjo
Deltagare

  Har ni valt rätt HDMI-ingång på er 32″ TV (med fjärrkontrollen)? /bgjo


  lovelaholm
  Åskådare

   Hej bgjo!
   Tack för feedback! 🙂
   Ja, det är HDMI 1 som vi alltid brukat använda. Och det är inget fel på datorn. Jag kopplade in en extern 24-tums dataskärm via HDMI och det gick bra..
   Grejen är att det inte finns något som heter ”Source” på tv:n´s fjärkontroll så jag kan inte ändra kanalerna.
   Det finns en annan knapp som har en pil som leder in i en ruta man visst ska använda istället. Det har vi testat utan framgång. Antagligen har frugan min (hennes dator) kommit åt någon knapp som leder till något kortkommando men jag har inte listat ut om det är så eller vilken det i så fall skulle vara..


   bgjo
   Deltagare

    Vad händer när ni trycker på ”pil”-knappen som leder in i en bildskärmsikonen? Detta borde ju vara ”Source”-knappen på fjärrkontrollen. Här får jag upp en lista med olika HDMI-val, som motsvaras av de ingångar som finns på TV’ns baksida. Att välja ingång görs sedan mha Upp/Ned knapparna på fjärrkontrollen och till slut på Ok (mittknappen). Finns det flera HDMI-ingångar så testa dessa också. Kanske fel på den ingången ni provat?  Testa samtliga ingångar i listan. Dessa är ofta benämnda med HDMI1, 2 etc. Lycka till /bgjo


    lovelaholm
    Åskådare

     När vi trycker på piltangenten får vi upp olika kanaler på tv:n, inget om HDMI 1/HDMI 2..
     Nåja, vi får försöka igen. Det konstiga är ju att det alltid fungerat helt klanderfritt förut och frugan är säker på att hon inte rört några tangenter. Och den externa skärmen går det ju att spegla till.
     Funderar på om den gamla tv:n helt enkelt lagt av?

     Tack i alla fall för hjälpen, bgjo!


     bgjo
     Deltagare

      Om ni inte får upp en lista på befintliga TV-ingångar vid tryck på ”Source”-knappen, verkar det som att Fjärrkontrollen är ”knas”. Måste trycka på Source-knappen innan ni med Upp/Ned-knapparna väljer ingång, och därefter trycka på Ok (mittknappen på fjärrkontrollen) för att konfimera. Har det gått tidigare, är det förmodligen något som är trasigt. /bgjo

      Redigering: Kollat batteriet i Fjärrkontrollen?

      Det kan också vara så att när man trycker på knappen på fjärrkontrollen så visas inte någon lista utan den bara hoppar vidare till nästa ingångsport i listan, så att man behöver trycka flera gånger innan man kommer till rätt port.

      Har du testat så att det inte är något knas med själva hdmi-sladden (om du använde olika sladdar för att ansluta till TV:n jämfört med när du anslöt till skärmen)?

      / PC-tidningen support

      Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet