kompass Android

Inte löst
Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 3 månader sedan.
Skapare
Pickos tidning
Medlem

Jag har en Samsung Galaxy Express 2 där jag försöker använda någon app för kompass. Har försökt med flera med samma dåliga resultat. Hur fungerar kompassen och ska man göra något speciellt för att kalibrera varje gång man använder den. Exempel – jag ställer mig rakt nord/syd och vrider mig sedan mot öster, då följer kompassen med 20-30 grader eller visar godtycklig riktning.  


wolvesdancin
Deltagare

    Din erfarenhet delas av mängder av ägare till både din telefon och den uppsjö av andra mobiler på vilka det i vart fall teoretiskt ska gå att få en sådan fungerande app. Den enda app jag hört talas om som fungerar klanderfritt heter Military Compass App. Om den nu är kompatibel med din telefon vore kanske den appen vad du söker. Jag föreställer mig att en kompassapp endast fungerar med GPS aktiverat, men PC-Tidningens Support har säkert mer att säga om den saken.  

    Den här typen av ”GPS-kompasser” använder två eller fler GPS-mottagare placerade i given symmetri avgöra nordriktning, och i och med detta har de också samma nackdelar och begränsningar som många mobil-GPS:er har i fråga om att vara inexakta och tveksam mottagning beroende på yttre förhållanden. Att de flesta mobiltelefoner dessutom använder AGPS kan initialt ställa till med mer problem än nytta eftersom det avsevärt snabbar upp processen att hitta ungefär (med betoning på ”ungefär”) var du befinner dig, men med minskad precision.
    Om du ändå vill fortsätta att använda mobiltelefonen som kompass kan du testa att låta den vara igång en stund så att telefonen får full och tillförlitlig mottagning, att du rör på dig så att den får distansdifferens, och fortsätter att undersöka om vissa appar fungerar bättre än andra. Om du däremot vill ha exakthet och tillförlitlighet även inomhus rekommenderar jag att du går till en leksaksaffär och spenderar en tia på en traditionell leksakskompass, än att eventuellt spendera lika mycket på en app.

    Forumet ’SMARTTELEFONER OCH SURFPLATTOR’ är stängt för nya ämnen och svar.