Öppna tiff-filer i Andrid

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 9 månader sedan.
Skapare
mats.hedblom
Medlem

Jag har lagt över historiska foton på sd kortet till min surfplatta Samsung  med android. Foton är scannade och sparde i filformatet tiff. Det går inte att öppna dessa filer då plattan uppger att program saknas för att öppna dessa. Har prövat att ladda ner flera appar som påstås klara detta men det funkar inte. Ofta går det inte att hitta någons sökväg från appen till SD-krotet där filerna ligger.

Önskar hjälp om någon vet hur man gör om det nu går. Min platta är ny en Samsung Tab pro 10.1.

Om du inte redan har testat dem, undersök apparna Fast Image Viewer (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tdfsoftware.fivfree) och/eller Tiff and Fax viewer – Lite och se om de hjälper.

Sedan är jag osäker på hur petig Android är när det gäller filändelser, men om bilderna heter något med .TIFF, testa att döpa om dem til .TIF (med ett F) och se om det gör någon skillnad.

Om det inte går att mata in en sökväg i appen kanske det går att ”lura” den genom att, i stället för att starta appen och ladda in bilden, via en filhanterare välja bilden och därefter vilken app man vill öppna den med.

Forumet ’SMARTTELEFONER OCH SURFPLATTOR’ är stängt för nya ämnen och svar.