SMS Backup+ funkar inte längre

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 månader, 1 vecka sedan.
Skapare
user-509745
Åskådare

SMS Backup+ funkar inte längre (sedan i början av augusti). Jag har väntat på att det ska komma en uppdatering av programmet men hittills har det inte dykt upp någon. Jag har läst att man ska kunna göra någon typ av work around men kan inte hitta den. Någon som vet?

/Lasse

Det verkar vara si och så med den saken, enligt somliga fungerar det att logga in om man ändrar till att använda ett app-lösenord (Google har en guide här) men enligt andra fungerar ingenting eftersom appen tydligen inte har godkänts av Google efter någon uppdatering. DU kan ju börja med att testa med ett app-lösenord och se om det fungerar för dig.

/ PC-tidningen support


user-509745
Åskådare

  Jag var inne i guiden och påbörjade även att aktivera app-lösenord men är lite osäker på hur det fungerar när jag har två mejladresser på Telia och en på Google. Jag har kontona kopplade till Samsungs E-post i mobil och platta, och Microsofts E-post i PC’n. Vad händer med inloggningen då om jag har app-lösenord? Det verkar vara kopplat till tvåstegsverifiering. Kan jag stå inloggad på Googlekontot hela tiden på respektive enhet eller måste jag logga in mha tvåstegsverifiering varje gång jag t.ex. ska kolla min kalender? All inloggning till Google kommer väl att påverkas, inte bara inloggningen för SMS Backup+ i Gmail?

  Jag vågade inte aktivera tvåstegsverifieringen för att prova eftersom jag är rädd för följderna när jag inte vet om det blir krångligare att använda.

  Det stämmer att app-lösenord kräver att konton använder tvåstegsverifiering, något är fruktansvärt bra men kräver lite pyssel inledningsvis för att installera en autentiserar-app på mobilen. Det är inga svåra grejer, men som sagt lite pyssliga. Lyckligtvis har Google en bra guide för detta som de länkar till på samma sida jag länkade till ovan.

  Du kan vara inloggad på flera enheter samtidigt, det funktionen med app-lösenord gör är att den skapar säkra lösenord som kopplas till varje individuell inloggningsplats och som skyddas av tvåstegsverifieringen.

   

  / PC-tidningen support

  Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet