Surfplatta / 2i1 data

Inte löst
Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  Christer54 8 år, 9 månader sedan.
Skapare
Christer54
Medlem

Synpunkter på köp av surfplatta samsung tab4 kontra 2i1 data i samma prisklass.  För och nackdelar. 

Det är ju synnerligen avhängt på vilken 2i1-dator det handlar om, men en del tankebanor kan jag ju dela med mig av och hoppas att de kan vara till någon hjälp.

En praktisk detalj med surfplattan är att du själv kan välja vilket extern tangentbord du vill ha, det är bara att skaffa det Bluetooth-tangentbord du vill ha, och skulle det gå sönder/bli utnött är det bara att skaffa ett nytt. Det går visserligen att skaffa ett eget tangentbord även till 2i1-datorn, men då den redan har ett extern tangentbord blir det en aningen udda lösning. Sedan har många 2i1-datorer även ett extra batteri i tangentbordet, vilket ger datorn en bättre batteritid tillsammans med tangentbordet än utan. Den fördelen får man inte med en surfplatta.

En annan sak som kan vara värd att ta hänsyn till, oavsett om du väljer 2i1 eller surfdator, är operativsystemet. Tab 4 har som bekant Android och det är inget ont i det, däremot medför det extremt många fördelar med en surfplatta/2i1-dator som kör Windows 8.1 (och i förlängningen Windows 10) då din vanliga dator och surfplattan/2i1-datorn kan kommunicera med varandra via ditt Live-konto. Lägger du till bokmärken i webbläsaren på din vanliga dator kan du enkelt få dem att dyka upp på din platta/2i1 och vice versa. Inställningar och filer som synkroniseras och så vidare. Fördelarna är många och smidigheten stor.

Annars handlar det ju mycket om vad du ska använda den nya prylen till, och var du hade tänkt använda den. Om du inte kommer att skriva speciellt mycket utan mest titta på film slösurfa i soffan blir ju förutsättningarna lite annorlunda än om du ska ha den som en kompletterande resedator, till exempel.


Christer54
Medlem

    Tack för synpunkterna. 

    Forumet ’SMARTTELEFONER OCH SURFPLATTOR’ är stängt för nya ämnen och svar.