Surfplatta, hur frigöra space

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 8 månader sedan.
Skapare
backakesa
Åskådare

Tack för alla goda lösningstips på några tidigare problem.

Nu försöker jag med detta, då jag frågat runt lite men ingen vet …. :

Har en Samsung Galaxy TabS och hela tiden en kamp mot att minnet inte räcker till.Har försökt allt jag kan och städat allt efter, grundminnet är 16 GB och har installeratett SD-kort på16 GB som inte verkar hjälpa, utnyttjas inte.

Det jag gör är att gå in på ”Inställningar – Allmänt – Lagring” och ser vad som fyller minnet.  Här ser jag nu speciellt ”Diverse filer” på 7 GB, som jag givetvis vill ta en titt på och troligen kunna rensa det mesta. Men klickar jag på den så kommer bara upp en ruta som beskriver 9 ”filer”, ex. .Hnc, .temp.scan, .face, .enraf  med flera som alla de bara är på runt 0,3 GB, bara småpotatis. Inget mer och därifrån kommer jag inte vidare. Var finns resterande 6,5 GB och hur kommer jag åt dem ?

 

Bara så att vi är ense om detaljerna – vilken av modellerna är det, och vilken version av operativsystemet är det du kör?


backakesa
Åskådare

    Jag anar att detta är knepigt värre, har frågat så många, …. nu senast fick jag ett råd att kontakta Samsungs support, och det bör jag göra, visst?

    Men vi går vidare ett steg här, tack för det:

    Modellnummer: SM-T800

    Android-version: 5.0.2

    Grundversion: 3.4.39-5941801

    Rimligtvis handlar det om filer som ligger lagrade antingen i mappar som är dolda (för att användare inte ska kunna komma åt dem) eller mappar som kräver en högre typ av tillgäng till systemet än vad vanliga användare. Kort sagt handlar det om att Android inte vill att användare ska gräva i de mapparna eftersom det kan påverka systemet negativt.

    Däremot kan det vara så att Samsung har bra tips på program som kan städa i de mapparna på ett säkert sätt, eller har andra praktiska sätt att lösa det. Jag tycker med andra ord att det låter som en bra idé att kontakta folket som verkligen kan något om din enhet.

    Forumet ’SMARTTELEFONER OCH SURFPLATTOR’ är stängt för nya ämnen och svar.