VAR hitta sms?

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 6 månader sedan.
Skapare
Programwille
Medlem

Lumia 640 XL: Nokia 909 (även kallad Lumia 1020)

1) borde inte sms komma till bägge smarttelefonerna (visserligen olika tlfnr) via synkronissering via Microsoft konto? Nåra sms har kommit, men långt ifrån alla.

2) ifall jag måste återställa telefonen för service, VAR hittar jag sms-en vilka borde ha sparats på Microsoft kontot, men jag ser dem inte. Har positiv erfarenhet av kontakterna, vilka sparats, dem har jag fått tillbaka vid ominstallation.

 

1) SMS kommer bara till den telefon som har det nummer som meddelandet skickas till. De två telefonerna är fristående från varandra, även om de är anslutna till samma Microsoft-konto.

2) Det enklaste sättet, och det som enligt Microsoft ska vara heltäckande, är om du går in under Inställningar/Säkerhetskopiering och kontrollerar att alternativet sms är satt till säkerhetskopiering på. Om du trycker på den inställningen kan du dessutom hantera fler inställningar som har med sms att göra.
Under Inställningar/Säkerhetskopiering finns även länken Vad säkerhetskopieras? som detaljbeskriver säkerhetskopieringen.


Programwille
Medlem

    Tack för fint svar, men undrar VAR jag kontrollerar inställningarna – i telefonen eller i datorn? Svårt hitta fram på Microsoft kontots rätt komplicerade sidor.

    I telefonen har allt alltid varit aktiverat, men borde sms inte synas på konto i datorn? Vid tidigare återställning av telefon har sms aldrig kommit tillbaka.

    Går inte att hitta fram fler alternativ för säkerhetskopiering under inställningen ‘säkerhetskopiering på’. Får inte fram ‘vad skall säkerhetskopieras?’ i telefonen. På telefonsidan finns endast aktiveringsknapp för att säkerhetskopiera, hämta meddelanden (tid), sms-rapport, bekräftelse för mms o dyl

    Inställningarna för säkerhetskopiering görs i telefonen, och själva säkerhetskopieringarna ligger på Microsofts servrar även att du inte kan se dem där ens på ditt Microsoft-konto. Själva telefonerna visas, om beroende på inställningar var och när de senaste skickade sin position till ditt konto, om en enhet är upplåst eller ej, men säkerhetskopiorna syns inte.

     

    Angående ”‘vad skall säkerhetskopieras” kan det vara så att det ser annorlunda ut i 640:an då den har GDR2-uppdateringen av operativsystemet, jag har en 930:a som fortfarande bara har GDR1-uppdateringen, och dessa två skiljer sig åt en del.

    Forumet ’SMARTTELEFONER OCH SURFPLATTOR’ är stängt för nya ämnen och svar.