Windows smartphone

Löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 8 månader sedan.
Skapare
Programwille
Medlem

Har en Lumia 640 (Windows 8.1 > 10). Undrar om det finns något antivirusprogram med brandvägg för dessa Windows telefoner. Har inte funnit något bland ”de stora” Norton, F-secure m fl. Känns inte helt tryggt utan något slags skydd, eftersom det börjat smyga sig in små blinkande reklamer i appar man redan annvänt en längre tid. – ”Grannfinskan”

Anledningen till att det inte finns vare sig brandväggar eller antivirus till Windows Phone är att virus och den typen av infekterande sabotageprogram helt enkelt inte fungerar på det operativsystemet. Hela operativsystemet är uppbyggt kring säkerhet och alla appar och program ligger helt isolerade från varandra vilket medför att sådana program inte kan sprida sig i telefonen.
Om det börjar visas reklam beror det vanligtvis på en av två saker:
1. Den specifika appen har uppdaterats, och den nya uppdateringen innehåller tillägg som utvecklaren har lagt dit för att visa annonser. Det är inget farligt eller skumt, utan bara utvecklaren som vill tjäna pengar antingen på annonsvisningarna eller få befintliga användare att betala för att plocka bort annonserna. Det handlar med andra ord inte om att appen har blivit infekterad.
2. Om du har appar där du redan har betalt för att plocka bort annonserna men de dyker upp ändå beror det på att utvecklaren har slarvat med inställningarna så att den uppdaterade appen inte vet att den inte ska visa annonser. Det enklaste sättet att fixa detta är att gå till Store och leta reda på appen det handlar om (det brukar vara enklast att göra i själva appen, eftersom de ofta länkar till Store). Klicka på Köp-knappen, det är helt riskfritt. I stället för att få upp ett meddelande där du ombeds bekräfta att du vill köpa appen, kommer det i stället att visas ett meddelande som säger att du redan äger appen och frågar om du vill installerade den köpa versionen. Där behöver du bara klicka Ja så är problemet löst.

Forumet ’SMARTTELEFONER OCH SURFPLATTOR’ är stängt för nya ämnen och svar.