Åtkomst nekad till backup hårddisk

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 2 månader sedan.
Skapare
svala09
Deltagare

Min externa hårddisk har fungerat utan problem, fram till nu! I dag har jag blivit nekad åtkomst och undrar vad detta kan bero på! När jag kontrollerar disken i Diskhantering ser allt ut att vara OK med exakta siffror för Använt utrymme resp Ledigt utrymme. I samma information finns också en notering om att enheten fungerar korrekt. Men jag har ingen åtkomst till den – enheten är inte tillgänglig!! När jag kör Diskkontrollen under Egenskaper får jag veta att ”kontrollen inte kan utföras eftersom det inte går att få tillgång till disken”. Kan någon ge mig ett tips om vad det kan bero på och hur jag ska lösa problemet??

Kan du testa att starta i felsäkert läge och göra en diskkontroll, ifall det är något i Windows som blockerar åtkomsten?


svala09
Deltagare

    Har gjort en diskkontroll i felsäkert läge och fick i första skedet beskedet att ”inga fel har upptäckts på enheten”. När jag därefter genomsökte enheten fick jag veta ”att fel som måste repareras har hittats på enheten. Reparera enheten med windows inbyggda program”. Här får jag dock ingen respons om ev åtgärder! Vad tror du om detta?

    Går det att återskapa filer från en disk som man inte har tillträde till? Knappast troligt!

     

    Du skulle kunna testa Rufus för att se om du kan ta dig in på hårddisken den vägen?


    svala09
    Deltagare

      Problemet är löst! Lyckades tömma disken på sitt innehåll med hjälp av en Linux-dator. Därefter formaterade jag disken och nu tycks den fungera igen-Fingers crossed!! Man vet aldrig!

      Tack för all hjälp under ”processen”!

      Skönt att det ordnade sig.

      Ämnet ’Åtkomst nekad till backup hårddisk’ är stängt för nya svar.