Bärbar PC

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 9 månader sedan.
Skapare
blackmoskito
Deltagare

Hej

Hittade inget bättre forum att ställa denna fråga. Om man endast använder den bärbara till att surfa på internet, men man vill att den ska vara snabb, villket är det viktigaste att tänka på, procesorn eller internminnet.

Mvh

Carina

Om det bara är surfandet det handlar om skulle jag säga att det inte spelar någon speciell roll med processorn eller minnet. Så länge det handlar om surfande erbjuder, i de absolut flesta fall, både processorerna och minnena mångdubbelt mer prestanda än vad vanligt surfande kräver.

Om jag ändå ska komma med ett par enkla råd så blir det att du ska satsa på en processor som har minst fyra kärnor. Dubbla kärnor kan räcka beroende på processor, men om du satsar på en med fyra kärnor går det nästan inte att välja fel samtidigt som du ger datorn lite längre livslängd. Sedan ska du aldrig, med betoning på aldrig, investera i något som har mindre än fyra gigabyte RAM-minne. Det går en väldigt speciell och förbaskat teknisk gräns vid fyra gigabyte, så om du vill använda ett modernt 64-bitars operativsystem (vilket är bäst på alla punkter) behöver du minst fyra gigabyte.
Sedan är det med RAM-minne som med kärlek – man kan aldrig få för mycket.

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.