Batteri laddar bara 33 %

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 10 år sedan.
Skapare badjanne720491
badjanne720491
Deltagare

Har en Toshiba satellite 17″.

Mitt batteri slutar ladda när det uppnår 33%. Batteriet är nästan nytt

 

Jag utgår från att det nya batteriet är ett originalbatteri från Toshiba, men har det varit på det sättet ända från när du skaffade batteriet, eller är det något som har kommit med tiden?

De tre vanligaste anledningarna till att nya batterier kan uppträda på det sättet är nämligen att:

1. Batteriet är defekt och aldrig fungerat riktigt som det ska.

2. Det nya batteriet är av en nyare modell än det gamla så att datorns BIOS inte riktigt vet hur det ska hantera batteriet. Då kan man lösa problemet genom att uppdatera datorn BIOS (vilket i och för sig alltid är bra att göra när det ha kommit en nyare version av BIOS). Konsultera datorns manual eller Toshibas webbplats för hur man uppdaterar BIOS på just din dator.

3. Den tredje och tyvärr vanligaste orsaken är att man inte har följt anvisningarna för hur man laddar ett nytt batteri, vilket gör att det kan ha tappat effekt. Då kan det lösa sig genom att du gör en så kallad ”hard reset” på datorn. Hur man gör detta skiljer sig en del från dator till datorn (på Toshiba brukar det vara så att man tar ur batteriet och håller ner strömknappen i 30 sekunder), men innan du testade detta – läs manualen eller på Toshibas webbplats hur man gör på just din dator. Improvisera inte!

 

Om inget av detta fungerar, ta tillbaka batteriet till där du skaffade det och be dem kontrollera statusen på det.

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.