Bildskärm

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 4 månader sedan.
Skapare
clabo48
Deltagare

Jag har en 24″ LG-bildskärm anslutet till en stationär HP-dator mew win-10. Det fungerar bra utom när jag varit från datorn mer än 1 timme. Då har bildskärmen gått i ett dödläge och går inte få igång. Då måste jag rycka ur sladden en stund och sen koppla in igen. Då fungerar den som vanligt igen. Inställningarna är att:Vid nätdrift stängs den av efter: 10 min
Vid nätdrift försätts datorn i strömsparläge efter: Aldrig

Hur bör inställningarna vara eller börjar min skärm vara slut? Den har några år på nacken.
Tacksam för svar.

De gånger jag har råkat för det beteendet har det i samtliga fall antingen varit grafikkortet eller skärmen som har börjat ge upp. Det är svårt att säga vilket, men i ditt fall skulle jag gissa på att det är skärmen eftersom den tydligen fungerar efter att du har gjort sladdtricket. Det tyder på att grafikkortet hela tiden skickar ut en videosignal men att monitorn tappar den tills du sätter i kontakten.
Det är dock först värt att testa att ändra inställningarna så att datorn inte heller i fortsättningen går ner i strömsparläge, men ändra så att skärmen aldrig släcks. Om det är något problem med själva uppstarten tar den ändringen hand om problemet.


clabo48
Deltagare

    Jag tycker det är konstigt att just 1 timmasgränsen eller mer verkar vara gällande problemgräns. Aldrig med mindre tid. Ibland kan den klara längre uppehåll. Men om jag gör som ni säger så innebär det väl att skärmen äldrig sår ner utan alltid står på med fullt sken. Är detta bra för skärmen?

    Med dagens skärmar spelar det ingen speciell roll, det var på CRT-skärmarnas tid som det inte var bra.

    Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.