Bra enkel Rea-Laptop?

Löst
Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  Blue Sea Sailor 8 år, 4 månader sedan.
Skapare
Blue Sea Sailor
Medlem

Behöver en ny dator till kontoret och fick se Asus 15,6″ F555LA-DM120, på Webbhallen för 4.949:-. Dom rekommenderar den varmt och skriver bl.a att den startar på 2 sekunder! Kolla länken: http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/231543-asus_f555la-dm2013t_156_fhd_i3-5010u-8gb-128gb_ssd-intel_hd_5500-win_10?nosto=nosto_mini_recommendations_2

Den ska användas till bokföring, Word, Excel, mail och lite sökande på nätet. Så Det skulle säkert gå med billigare, men skönt när det går snabbt.

Är det någon som känner till den? Eller är det någon som har något annat förslag och sett något billigt och bra nu i Rea-tiderna?

Behöver också en skrivare och gillar HP. Har någon ett tips om någon billig och bra HP-bläckstråleskrivare för litet kontor? 

Tacksam för tips snabbt. God Jul på er – 🙂

Att den skulle starta på två sekunder tycker jag låter som en överdrift, men jag har inte testat så jag tänker inte säga att det är fel.

För den typen av enklare uppgifter som du behöver inte speciellt mycket datorkraft (men jag håller med om att man givetvis aldrig kan ha för mycket). Jag tänker inte ta mig friheten att peka på en dator och säga att ”den ska du ha” men jag kan komma med några riktlinjer så kanske du hittar någon som passar. Och kom ihåg att mer är givetvis bättre, så om du hittar något som är större eller snabbare än det jag föreslår och det passar din plånbok – rocka loss och låt inte mig hindra dig.

* Processor. Det spelar inte speciellt stor roll om du satsar på en I3- I5 eller I7-processor, men se till att den har minst fyra kärnor.
* Arbetsminne/RAM-minne. Absolut minst fyra gigabyte, men gärna åtta gigabyte. Vill du löpa amok med 16 gigabyte är det fritt fram, men överdrivet.
* Lagring. Om du satsar på en SSD, se till att den är på minst 256 gigabyte men gärna större. Om du satsar på en mekanisk hårddisk är de så stora nu för tiden att det är irrelevant.
* Skärm (om det handlar om en laptop). Storleken handlar bara om vad du tycker är lagom, men se till att upplösningen är minst Full HD, dvs 1920×1080 pixel.
* Operativsystem. Windows 10 redan från början och inget annat. Om den innehåller Windows 8 – eller ännu värre Windows 7 – välj någon annan av följande anledningar. Ju äldre operativsystem, desto äldre dator (generellt sett). En dator som levereras med Windows 10 från början har modernare komponenter än datorer som levereras med äldre operativsystem. Det är dessutom mindre problem med en ren Windows 10-installation från början än att ge sig på att uppgradera från Windows 7 eller 8. Windows 10 är fortfarande gratis så detta handlar inte om en kostnadsfråga utan enbart om hur nya datorkomponenterna är och att slippa arbete.
* Nätverk. Om du använder kabelnätverk, satsa aldrig på något mindre än 1 gigabit (eller 10/100/1000 som det ibland kallas). Om du använder Wi-Fi är AC-standard helt klart att rekommendera, men det duger med N-standard.

När det gäller skrivare, fundera på vad du kommer att skriva ut. Om det handlar om dokument och grafik (tabeller och liknande) bör du överväga att satsa på en laserskrivare då de nästan garanterat har en lägre TCO. Om du däremot skriver ut mycket bilder får du bättre resultat med en bläckspottare.

Jag hittar ingen bärbar dator med intelprocessor med fyra kärnor till vettigt pris.  Eller vet du någon?

Hur är det med AMD-processor eller andra fabrikat? Dom finns i bärbara i lägre prisklass. Kan dom vara okej?

Och hur är det med att sätta in en USB Flash drive på en dataor som har SSD 128 GB för att komma billigare undan, eller är det feltänkt?

Jag uppskattade ditt svar. Mycket bra info för en som mig. Tack för det.

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.