Byta hårddsik

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 1 månad sedan.
Skapare ulfjp
ulfjp
Deltagare

Hej !

Jag hittade er artikel om att byta hårddisk (Pc-tidningen 16 , 2012). Bra !!!

Jag har fått ett femeddelande på min HP Envy 700-203eo Stationär. Vid start får jag info om att min hårddisk ev kommer haverera. Datorn är köpt aug 2014.

I denna sitter en traditionel Disk på 1TB ( Seagate) Sata. C:/ med windows 10.

På Moderkortet sitter också en liten SSD ( Sandisk SDSA5DK-016G-1006) på

16 GB. Den heter D:/. TYdligen har man gjort partioneringar.

När jag kör HP testprogram, så indikeras inga fel. Köra jag Windows och Northons testprogram så meddelas att SSD ger felmeddelande. Dock har jag förstått att SSD-n egentligen m,eddelar att min Stora hårddisk ev kommer krascha.

Skall jag då köpa NY hårddisk. Kommer den att funka ihop med SSD-n ?

Och kommer man kunna använda er artikel om disklåda och programmet EaseUS Partition Mgr. ?

Tack sam för stöd. Mvh Jörgen Petersson.

I teorin borde det inte vara några problem att byta den mekaniska hårddisken och använda systemskivorna som medföljde datorn för att få den att samarbeta med den inbyggda SSD:en, men då det är en ovanlig kombination att skapa ett datorsystem på det sättet med en moderkortsmonterad sekundärdisk skulle jag rekommendera att du kontaktar HP:s support (https://support.hp.com/se-sv/contact-hp/product/HP-ENVY-700-200-Desktop-PC-series/5399651/model/6871743) för att dubbelkolla innan du sätter i gång.

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.