Byta namn på nätverk

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 6 månader sedan.
Skapare
ar-tur
Deltagare

 

Har angivit fel namn på mitt fasta nätverkskort och vill byta till ett annat men kan inte hitta var man gör det. Har angivit namnet ”AC 2,4Gh” men det är missvisande för det är ett fast nätverk, ethernet, inte trådlöst som det antyder. Är en petitess men irriterande.

Har avinstallerat Realtek PCIe GBE Family Controller kortet och startat om datorn men då är det tillbaka med samma namn igen.

Har windows 10 version 1607 på stationär dator.


 

Att döpa om nätverk är vanligtvis något görs i routern, så om du inte använder datorn som router låter det som att du är på fel plats.


ar-tur
Deltagare

    Misstänkte jag var på fel ställe.

    Har loggat in i routern via 192.168.1.1. Kommer då till Telias nya gränssnitt. Gick inte att hitta nätverksnamnet på fasta nätverket där. Ringde Telia och de uppger att man inte kan ändra namnet i deras nya gränssnitt.

    Är det ide att starta om routern med fabriksinställningar eller gör det ingen skillnad? Tappar man några viktiga ändringar man gjort själv, t ex lösenordsbyte?

    Om du gör en fabriksåterställning måste du göra om alla inställningar, så det kan vara en hel del pyssel och det är ändå inte säkert att du kan döpa om närverket – det beror på vilken version av routerns firmware som fabriksåterställningen ”går tillbaka” till. Om det är den senaste, dår du inte kan ändra nätverksnamnet, kan du inte göra det ens efter återställningen.

    Sedan ska man komma ihåg att det är en hel del pyssel med att döpa om nätverk, inte bara i routern utan alla WiFi-anslutna enheter måste anslutas igen eftersom det omdöpta nätverket i praktiken är ett helt nytt nätverk.

    Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.