Dataskärmen

Inte löst
Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 10 år sedan.
Skapare
joesiv
Medlem

Jag får numera rätt ofta en helt blå skärm med mycket text. Det innebär att jag får starta om datorn och då blir det OK.

Ofta händer detta när datorn står i viloläge.

Kan ngn ge mig ett tips vad jag skall göra.

Hälsningar

Janne

Blåskärm är oftast ett tecken för att någon hårdvara inte fungerar som den skall eller är felaktigt inställd. Texten meddelar vad det är för fel. Försök tyda felmeddelandet och undersök den enhet det berör. Har du till exempel bytat minne, processor, grafikkort nyligen kan det kanske vara felet.

Hejsan Janne.

Jag vet inte om problemet har löst sig sedan du startade tråden, men jag tänkte ändå komma med ett par tips. Nästa gång du får en blåskärm (brukar även kallas BSOD med den överdramatiska betydelsen ”Blue Screen Of Death”), om du hinner fotografera skärmen med en digitalkamera kan du i efterhand enkelt studera vad det är för felmeddelanden den delar med sig av. BSOD brukar innehålla mycket nyttig information om man bara klurar ut hur man ”läser” den.

Om konsekvent är så att datorn kraschar när datorn är i viloläge skulle jag rekommendera att du stänger av viloläget och inte använder det. Nu vet jag inte hur gammal dator du har, vilken tillverkare eller modell det är, eller vilket operativsystem du använder, men en del äldre datorer kom aldrig riktigt överens med operativsystemets viloläge utan brukade just krascha.

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.