Datorn blir passiv

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 10 månader sedan.
Skapare
Göran Berglind
Medlem

När jag skriver i word, excel eller mail via tangentbordet så kopplas jag bort och måste aktivera fönstret igen med hjälp av musen. Efter detta kan jag fortsätta att skriva.

När jag skrev ovanstående har jag varit tvungen att aktivera fönstret 3 gånger.

Vad kan jag göra för att åtgärda detta?

Hälsningar

Göran Berglind

Jag tror att det är något program som körs i bakgrunden som spökar genom att ”ta fokus” från programmet du använder.

För att försöka förklara, kan du bara använda ett program åt gången. För att ta ett exempel, om du öppnar två Word-dokument bredvid varandra kan du bara skriva i ett av dem åt gången – det dokument som är i fokus. Om du klickar på det andra dokumentet flyttar du fokus till det dokumentet, och du kan skriva i det dokumentet.

I ditt fall tror jag att du har något program som ligger i bakgrunden och med jämna mellanrum ”stjäl fokus” från programmet du använder, vilket gör att programmet plötsligt framstår som passivt tills du klickar på det.

Detta är ett typisk drag främst hos skräpprogram som ju ofta är gjorda för att ligga i bakgrunden och arbeta, men i så fall har du råkat ut för ett ganska klumpigt program som stjäl fokus.

Det första jag skulle göra är att installera och köra Malwarebytes’ AnitMalware som ligger på tidningens cd, och se om det hittar några otillbörliga program som försöker gömma sig i bakgrunden.

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.