Datorn hänger sig.

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 6 månader sedan.
Skapare
andreasson.denny
Medlem

Bärbar Dell Latitud E6400,Windows XP.Hänger sig både on/off line,det ända som fungerar är kurson men det händer inget det enda som går att göra är att stänga av med strömbrytaren.Vid några tillfällen har det visat att den väntar på cache minnet.Det går att köra i felsäkert läge utan att den hänger sig.Tiden när den hängersig varierar mellan 5 till 15 minuter.Några tips? Har själv kört rensning,defrag,virusscan.

Att dator hänger sig är tyvärr ett symptom som kan bero på väldigt många olika saker, och eftersom Windows support för Windows XP har upphört kan det bli klurigt att lyckas reda ut vad det är. Du verkar redan ha gjort de uppenbara sakerna, så vi kan försöka eliminera sådant som det troligt inte är (även om det tyvärr fortfarande inte går att avskriva) och se vart vi hamnar:

Det verkar inte vara något hårdvarufel (defekt minne, begynnande hårdiskkrasch osv) för då borde datorn uppträda likadant även i felsäkert läge. Av samma anledning borde det inte vara något värmeproblem.
Eftersom du har rensat och defragmenterat borde det inte handla om utrymmesbrist på hårddisken.

Har du testat att installera och köra Malwarebytes AntiMalware, om det kan vara något skräpprogram som börjar arbeta så hårt att det överbelastar systemet?

Om du lämnar datorn ifred ett tag, säg upp till en timma, fungerar den fortfarande inte? Eftersom muspekaren fortfarande fungerar verkar den inte ha kraschat i egentlig mening, eller låst sig fullständigt, utan verkar vara så överbelastad med arbete att den inte orkar udet Windows som visas på skärmen.

Hej!

Jag har även kört Malwarebytes AntiMalware!

Har du undersökt i enhetshanteraren så att alla enheter har fungerande drivrutiner?
http://support2.microsoft.com/kb/283658/sv

Kommer du ihåg när dator började krångla, eller rättare sagt vad du gjorde precis innan den började krångla? Installerade du något nytr prorgam eller någon ny hårdvara?

Hej!  Tack för svaren! Nu verkar datorn fungera som förut,vad jag gjorde sist var att köra Anvi smart defender!

Bra att det löste sig.

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.