Datorn hittar inte USB-modem

Inte löst
Detta ämne innehåller 4 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  ericus 7 år, 9 månader sedan.
Skapare
ericus
Deltagare

Hej!

3 har skickat mig två USB-modem (?), Huawei E3372, men när jag sätter in ett av dem i min dator händer inget. I utforskaren dyker det upp en enhet F, men när jag försöker öppna den får jag bara besked om att jag skall sätta in en ”disk” i enheten. På 3 bad man mig testa modemet i en annan dator. Om det funkade där skulle det vara datorns fel. På min dator på jobbet fungerade förvisso modemet, men jag har ändå svårt att förstå vad det är för fel på min dator här hemma. Finns det något program att installera som kan få datorn att kännas vid modemet?

Tacksam för hjälp!

Erik Holst

Testet som 3 föreslog verkar peka på att de har en poäng i att det att det verkar vara något med din dator och inte med själva modemet som gör att det inte fungerar. Har du testat olika USB-portar på datorn? Om du ansluter modemet och därefter söker efter och startar Enhetshanteraren, verkar modemet fungera som det ska eller har du en gul eller en röd ikon på modemet? Vilken version av Windows är det du använder?


ericus
Deltagare

    Hej igen!

    Först ett tillägg: En annan sak som händer när jag sätter in modemet i min dator här hemma, och som jag glömde nämna, är att en ny flik öppnas i Firefox med adressen http://192.168.8.1/?version=22.001.26.01.03 och felmeddelandet ”Anslutningen avbröts” etc.

    Ja, jag har testat alla tre USB-portarna på datorn.

    Enhetshanteraren är jag inte så bekant med. Modemet dyker upp under rubrikerna ”diskenheter” (med benämningen ”HUAWEI TF CARD Storage USB Device”) och ”USB-styrenheter” (”HUAWEI Mobile Connect – Bus Enumerate Device”). (Skall jag söka under någon annan rubrik?) Någon gul eller röd ikon ser jag inte. Hur vet jag om modemet verkar fungera som det ska?

    Här hemma har jag Windows 10, på jobbet Windows 7. Kan skillnaden bero på det?

    Vänliga hälsningar

    Erik Holst

    Det kan vara så att drivrutinerna som installeras automatiskt är gjorda för Windows 7, och att de inte fungerar tillsammans med Windows 10. Det har en del trassel med det modemet i Windows 10:s barndom, men det de flesta som har haft problemet har upplevt att det har löst sig själv, troligtvis i samband med någon av Windows uppdateringar. Börja med att kontrollera så att Windows är fullständigt uppdaterat, inklusive för andra Microsoft-produkter (du hittar den inställningen under Avancerade alternativ i Windows Update). Om du har tillgång till en fil med drivrutiner kan du testa att installera dem i kompatibilitetsläge och se om det fungerar. Annars kan du behöva ta kontakt med 3:s support och be dem undersöka om de har tillgång till Windows 10-kompatibla drivrutiner att skicka till dig.


    ericus
    Deltagare

      Hej igen!

      När jag fick Ert svar ovan kontrollerade jag att Windows var fullständigt uppdaterat, men i dagarna kom det nya uppdateringar och efter att jag installerat dem fungerar plötsligt modemet.

      Tusen tack för Er hjälp och förståelse!

      Vänliga hälsningar

      Erik Holst

      Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.