datorn vill inte starta

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 11 månader sedan.
Skapare
ebbbbe
Deltagare

datorn vill inte starta upp med annat än del eller F2, troligen efter uppdatering från windows. Asus moderkort 970 Gaming. Win 10 uppdaterat.

Efter många försök kommer en inloggningbild upp, fungerar sedan normalt och avslutas normat men sedan samma igen vid nästa uppstart.

provat med nytt grafikkort, nya minnen, olika platser.

 

Får du något felmeddelande när den inte startar, till exempel att det inte kan hitta någon bootbar enhet eller något liknande? Har du tittat på Asus webbplats om det finns någon uppdaterad BIOS-version?


ebbbbe
Deltagare

    Nej inga meddelande alls då skärmen inte tänds upp, indikeringen på skärmen skiftar från släckt till tänt( blått-rött) ny bios är installerad och Asus själv säger att deras kort har problem med Win 10 men detta som jag köpte nu skulle klara Win 10.

    (fast det verkar vara samma processor på moderkortet)

    Jag ska prova med ett nytt strömaggregat om det kan vara för mycket för det som sitter i.

    När den hittar” start ” så går den som den ska men samma visa när den ska startas upp igen nästa gång.

    Läste att en justering i registret kunde göras, men eftersom inte skärmen vaknar alls så är frågan om felet ligger före inläsningen av Windows.

     

     

    Hm. Är du säker på att datorn inte startar? Datorn kanske fungerar som den ska men att det inte märks för att skärmen håller på att gå sönder och det kan ta några gånger för den att vakna till liv trots att datorn kanske fungerar som den ska. Har du möjlighet att testa datorn på en annan skärm?


    ebbbbe
    Deltagare

      Nu har jag tagit del av era råd och tackar för detta, provat med ny bildskärm och då rasade nätaggregatet, så förmodligen har detta legat och jobbat på halvfart och kanske fick droppen med en ny förbrukare. Datorn gick inte att få liv i alls förrän jag byte till ett annat nätaggregat.

      Bra med detta forum för att bolla problemen mot, tack för deltagandet.

      Skönt att det löste sig, även om lösningen var ett nytt nätaggregat.

      Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.