Drivrutiner

Löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 8 månader sedan.
Skapare
vernerulrik
Deltagare

Sökte efter program för nedladdning av drivrutiner. Fyra stycken utlovade gratis nedladdning. Med gratis nedladdning räknas dock för samtliga endast en (1) drivrutin, sedan gäller betalning. Jag testade men avinstallerade alltså följande fyra:

Super Easy Driver Updater, Simple Driver Update, Win Zip Driver och Driver Whiz.

Jag vet att det finns gratisprogram men har glömt namnen på dem. Jag har över 20 drivrutiner som behöver uppdateras. Någon som vet?

 

Om det är Windows 10 du använder så antar jag att du redan har testat att manuellt säga åt Windows att leta efter drivrutiner via Enhetshanteraren?


vernerulrik
Deltagare

    Nej, jag har fortfarande Windows 8.1. Windows 10 är nytt och behöver en tid på sig innan jag installerar det.

    Jag har tidigare haft två gratisprogram för nedladdning av drivrutiner, men glömt vad de heter. De fungerade alldeles utmärkt.  

     

    I Fördelszonen finns DriverMax (http://fordelszonen.pctidningen.se/program/drivermax) som tyvärr inte heller är gratis, men som i nödfall förhoppningsvis kan hjälpa dig att identifiera enheterna som saknar drivrutiner, så att du kan ladda hem dem själv.


    vernerulrik
    Deltagare

      DriverMax känner jag till, men den är inte heller gratis… Poängen med de här programmen är ju också att man sparar oändligt mycket tid genom att inte själv söka upp alla nya drivrutiner.

      Det finns gratisprogram, frågan är bara var de finns…

      I nödfall får jag kanske ändå betala:)

      Ett annat alterantiv, men det är ju ett beslut du måste ta, är att testa att uppgradera till Windows 10 och se hur det fungerar. Om det inte fungerar som du vill är det enkelt att gå tillbaka till din Windows 7-installation.


      vernerulrik
      Deltagare

        Jag köpte och installerade DRIVERfighter för 1 år, 175 kronor. 23 drivrutiner kom på plats på mindre än 3 minuter! 🙂 Jag undrar just om normalanvändarna av datorer känner till att de måste kolla drivrutinerna. Datorn blir instabil när så många drivrutiner är gamla.

        Det är inte alls ovanligt att många använder gamla drivrutiner, vanligtvis för att användare inte vet att även dessa behöver uppdateras. Att operativsystemet och att program behöver uppdateras, det är välkänt, men drivrutinerna har en tendens att så att säga flyga under radarn. Den vanligaste orsaken till detta brukar vara att Microsoft-produkter och många andra program antingen uppdateras automatiskt eller påkallar uppmärksamheten och informerar om att det antingen har kommit nya versioner eller att det är dags att kontrollera. Det gör sällan drivrutiner eftersom utvecklarna brukar ignorera detta.

        Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.