DVD-enheten svarar inte

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 9 månader sedan.
Skapare
Enviro Reporter
Medlem

Drivrutinen för DVDn är ur funktion. Ikonen finns inte kvar på skärmen. Datorn tar emot skivor men sen händer ingenting, och på HDD-sidan syns ingen reaktion.  Då jag söker efter uppdatering får jag endast svaret:

”Det går inte att läsa in den här enhetens drivrutin. Drivrutinen kanske är skadad eller saknas. (Kod 39)”.

Det säger mig ingenting och jag har ingen aning om felet ligger i datorn eller i operativsystemet. Kan funktionen komma tillbaka om jag ändrar till Windows 8?

Jag kan möjligen ha raderat den när rensade ut en del skräpprogram (men enheten finns kvar i enhetshanteraren)

Datorn är stationär (en 6 år gammal Packard Bell). Jag har Vista SP2, 32 bitar. Intel Pentium R, Dual,180 Ghz.

 Det skulle vara toppen om någon vet hur jag ska gå vidare!

Sven 🙂

Först bör du gå till Packard Bells supportsida (http://www.packardbell.se/pb/sv/SE/content/download) och se om du kan hitta din datormodell, och eventuella nya drivrutiner till den.

En mer vågar taktik är att du i Enhetshanteraren högerklickar på enheten och väljer att avinstallera den. Starta sedan om datorn så att den får upptäcka den, och förhoppningsvis har Windows inbyggda drivrutiner som installeras. detta är dock en ganska vågad taktik, så du får utföra den på egen risk och bara som sista utväg.

för att citera deras webbplats ”Support utanför garantitiden, ring : 0900 100 1265 (Samtalet kostar 13kr per minut)”

Det kan hjälpa att uppgradera till Windows 8, men det finns definitivt inga garatier att det finns drivrutiner för Windows 8 till enheter på en så pass gammal dator. Testa att gå till http://windows.microsoft.com/sv-SE/windows-8/upgrade-to-windows-8 och klicka på Kan min dator köra Windows 8.1. Där kan du ladda hem ett program som heter Windows 8 Upgrade Assistant, som genomsöker hela datorn och kommer med en rapport om vad som kommer att fungera, om något inte kommer att göra det, och vad du kan göra åt saken.

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.