DVD spelare i datorn

Löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 9 månader sedan.
Skapare
blackmoskito
Deltagare

Går det att uppgradera den DVD spelare som sitter i datorn för att kunna läsa Blu-ray skivor, eller måste man köpa en ny och installera. DVD-spelaren som satt i min Lenova heter PLDS DVD-RW DH16AESH.

Mvh

Carina Sandberg

För att uppgradera från dvd-enhet till Blu-rayenhet måste hårdvaran bytas ut. Om jag inte missar något så är det en stationär dator (stämmer det?) vilket gör att du har ett väldigt stort utbud att välja mellan, och det är mycket enkelt att byta enheten.


blackmoskito
Deltagare

    Stämmer det är en stationär Lenovo Erazer X5, men eftersom mina kunskaper är små så vet jag inte var jag ska vända mig så att jag kan köpa en som passar i datorn. Installationen blir nästa problem 🙂

    Här kan du hitta en del modeller: http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=329#rparams=m=s229171028

    Jag tror att den du har nu är fullhöjd, så det du ska tänka på är att jämföra framsidan med dvd-enheten du har nu. Om den nya är lägre kommer den fortfarande att fungera men missprydande glipor mellan chassit och enheten. Enheten du letar efter ska vara fullhöjd, och inte slim eller halvhöjd.

    Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.