Extern hårddisk

Inte löst
Detta ämne innehåller 6 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 9 månader sedan.
Skapare
flaggan
Deltagare

Hej!

Jag har en dator som är uppgraderad från Windows 7 till Windows 10.När jag ansluter en extern hårddisk eller ett USB minne så syns den i urforskaren men när jag klickar på enheten så kommer det bara upp att innehållet  inte kan visas eller att jag saknar behörighet.Dom fungerar utan problem på en dator med Windows 8.1

Det låter som att det är problem med filbehörigheterna. Om du har tillgång till en dator är det överlägset enklaste att använda den datorn för att kopiera filer till en onlinelagringstjänst (OneDrive, Dropbox, Google Drive etc) och sedan ladda hem dem till Windows 10-datorn från onlinelagringen.


flaggan
Deltagare

    Hej och tack för svaret.

    Men nu spelar det ingen roll om jag har något på den externa hårddisken eller USB stickan.Enheten syns i utforskaren som G: och man ser hur mycket minne som är ledigt.Men när jag klickar på enheten så kommer det upp en ruta är det står högst upp”Platsen är inte tillgänglig”

    Sedan är det ett rött X och så står det G:är inte tillgänglig.Åtkomst nekad.

    Och att ladda upp till One Drive är ju inte att tänka på då det är nästan 2 TB.

    Som tur är så behöll jag en dator med 8.1 så jag kan använda den istället. Men som sagt.Tack för svaret

     


    flaggan
    Deltagare

      Hej!

      Nu har jag testat på en kompis dator med en ”ren” Windows10  HOME installation och där fungerar den externa hårddisken som den ska.Vet inte om felet beror på att jaguppgraderade från Windows 7 PRO till Windows 10 PRO. Om det är PRO versionen som ställer till det.

      Egentligen ska det inte spela någon roll, och jag har aldrig hört att det skulle vara någon skillnad, men det kan vara något i själva uppgraderingen som inte har fungerat som det borde ha gjort. Problemet är inte okänt, och det går att råda bot på om man har god kännedom om säkerhetspolicys och sitter vid datorn så att man kan undersöka alla parametrar varefter de dyker upp. Det enklaste brukar dock var att leta reda på en dator som inte har problemet och kopiera filerna, även om det i ditt fall skulle bli ganska tidskrävande på grund av mängden information.


      flaggan
      Deltagare

        Om man gör en fullständig återställning av datorn kan det vara något. Men återställs den till Windows 7 eller till Windows 10 i såfall?

        Det beror på vilka återställningsmöjligheter som finns på just din dator. Om du säker efter och startar Återställningsalternativ så hittar du en rad olika alterantiv, både för oliak typer av återställningar.

        Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.