Filer saknas på hårddisk

Inte löst
Detta ämne innehåller 16 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  pjotorw 8 år, 11 månader sedan.
Skapare
pjotorw
Medlem

Jag har en extern hårdisk på på 750GB, det finns 6,37mb ledigt och 698GB är utnyttjat. Filerna som jag kan se är tillsammans 19,7GB, resten av filerna kan jag inte se eller komma åt. Jag har försökt med visa dolda filer, jag har felsökt disken och den är ok. Jag kör i Windows 7 och disken är en usb ansluten Seagate, hur gör jag för att få tillgång till alla filer?

Bara så att jag förstår saken rätt – hårddisken är på 750 gigabyte, du kan se 20 gigabyte och har 7 megabyte fritt? Det är med andra ord mer än 700 gigabyte utrymme som är ”på vift”?


pjotorw
Medlem

    Det är helt rätt

    Är ni flera personer som använder samma dator och du har sekretessinställningarna aktiva, så att det kan vara en annan användare som har fyllt hårddisken?

    När du öppnar Den här datorn och tittar på alla enheterna, hur stor säger datorn att hårddisken är (sopm på bilden där det visar 853 respektive 78 gigabyte)?


    pjotorw
    Medlem

      Programet visar  2,35 mb ledigt av 698GB

      Saknar du filer på hårddisken som verkar ha försvunnit, eller är det bara utrymmet som verkar ha försvunnit? För om ingenting förutom utrymmet verkar vara borta, och det är väldigt viktigt att du är säker på den saken, kan det enklaste helt enkelt vara att flytta alla dina filer till den lokala hårddisken (eller ännu hellre säkerhetskopiera dem till OneDrive eller Google Drive). Sedan kan du formatera om den externa hårddisken så att du blåser den fullständigt, då borde du får tillgång till hela hårddisken igen.


      pjotorw
      Medlem

        Jag vill ha tillgång till mappar och filer som inte syns, dom

        är viktiga för mig.


        pjotorw
        Medlem

          Jag har testat med det förändrade inget, tyvärr

          Har du möjlighet att ansluta den externa hårddisken till en annan dator och se om filerna syns där?


          pjotorw
          Medlem

            Jag har provat på en nyare dator som har windovs 8, men det

            blev ingen förändring

            Tyvärr låter det som att du får ta hårddisken till en verkstad så att de få titta på den, det verkar behövas fysisk tillgång till hårddisken för att försöka tackla problemet.


            pjotorw
            Medlem

              Jag har provat med ett par program som har kollat disken fysiskt och

              det har ine varit några problem med disken. finns det inga program man kan använda för att synliggöra filer och mappar som finns på disken, kan man prova

              något program som används för att återskapa raderade filer? jag vill gärna komma åt mina mappar och filer, men jag är inte villig att betala en massa pengar för att

              få det gjort, så pass viktigt är det inte att få tillgång till mapparna och filerna

              Det enda jag kan komma på är en variant av sättet att visa dolda filer som jag länkade till här ovan, vilekt i så fall borde ha löst problemet redan där, men vi kan testa den här varianten i stället.

               

              1. Gå in på den externa hårddisken med Utforskaren. Tryck på ALT-tangenten och gå in i menyn Verktyg och välj Mappalternativ.

              2. Gå in under fliken Visning och se till att alternstivet Visa dolda filer, mappar och enheter är valt. Om det inte är det, se till att det är det.

              3. Klicka på Verkställ följt av OK.

               

              Om det nu dyker upp mappar och filer vars ikoner är aningen transparenta (och att det helt enkelt dyker upp fler mappar än det var tidigare), markera de nya mapparna, högerklicka på en av dem och välj Egenskaper. Under fliken Allmänt, se till att attributalternativet Dold inte är markerad. Om den är det, klicka på den tills den inte är ifylld, och klicka på Verkställ följt av OK.

              Syns filerna och mapparna nu?


              pjotorw
              Medlem

                Jag har tyvärr varit borta ett tag och har inte haft möjlighet att följa upp det här, men nu så har jag kollat att att ”visa dolda filer och mappar” är markerat och det

                var den, så vad göra nu?

                Om den är inställd på att visa dolda filer och mappar, men de ändå inte syns, då ligger problemet någon annanstans. Har du haft möjlighet att ansluta den externa hårddisken till en annan dator för att undersöka om filerna syns där?

                Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.