Försöker installera en extra hårddisk intern.

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 månader, 2 veckor sedan.
Skapare
biake
Deltagare

Har en DELL Precision T5500 och försöker koppla en intern hårddisk, men Datorn hittar inte discen. Den snurrar och jag har kopplat en sata-kabel till uttag 3 på moderkortet. Det har tidigare varit en raidlösning som jag tagit bort. Separat kort och speciella kablar till diskarna. Tidigare discar var gamla och hade inte sata-koppling. Det satt en adapter i discen för att passa. Kan jag ha fel satakabel ?

Syns hårddisken i Bios/UEFI?

/ PC-tidningen support


biake
Deltagare

  Syns hårddiscen i Bios/UEFI ?  Ehhh… nej jag tror inte det. Jag har ju startat om datorn flera gånger under min problemlösning och jag har inte sett den dyka upp. Så, nej.

  Om den inte ens syns där finns det nästan bara två saker det kan vara – sladden är väldigt trasig eller så är hårddisken så kraschad att datorn inte ens vet att den finns där. Har du möjlighet att testa hårddisken på en annan dator?

  Om den hade en adapter kan det vara så att den är av en modell som inte passar ens med adapter, men i så fall måste det vara en väldigt gammal hårddisk.

  / PC-tidningen support


  biake
  Deltagare

   Klart. Det är en väns dator, så jag hade inte grepp om raidlösningen. Därav mycket trevande och försöka ”hit och dit”. Bara SATA0 och SATA1 verkade fungera på moderkortet. Innan jag gav upp gick jag in i BIOS och rotade runt och hittade raidinställningar ! Bytte Raid on till Raid autodetect. Då dök alla tillbehören upp ! Sedan fick jag installera om operativet en gång till, men sedan var det klart. Förmodligen finns filer på de utbytta discarna som han vill åt, men jag har inte sett sådana discar förr. Varken SATA eller IDE kontakter verka passa. Är det speciella discar för raidkoppling ? Vet någon om det finns sladd eller adapt för att koppla discen till en vanlig pc ?

   Det brukar inte vara speciella hårddiskar, inte när det handlar om anslutning i alla fall. En gång i tiden brukade man använda SCSI-hårddiskar för raid, men i takt med att de moderna gränssnitten har blivit bättre har man allt mer övergått till vanliga hårddiskar.

   / PC-tidningen support

   Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet