Grafikkortet svarar långsamt

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 9 månader sedan.
Skapare
McBilliam
Medlem

Mitt nya grafikkort, Nvidia GeForce GTX770, tar mycket lång tid på sig, 6-8 minuter, innan det ”tänder” skärmen. När väl skärmen tänds så är Windows och alla program redan igång, men fram till dess är skärmen helt svart. Innan jag bytte kort var starttiden ca 1,5 minuter. Windows 7, 64-bitars, i7-processor.

Är skärmen så fullständigt svart att den inte ens visar BIOS och den typen av information när du startar datorn? Och om man bortser från tidsaspekten, var det likadant med det gamla grafikkortet?


McBilliam
Medlem

    Skärmen är helt svart. Det gamla grafikkortet visade hela uppstartsproceduren, BIOS etc. Skärmen är en Benq 27″ LED och tll/frånlampan blinkar tills skärmen visar bild, då blir det ett fast sken.

    Vilken av portarna använder du, och har du testat de andra portarna?

    När skärmen har startat, vad händer om du pressar datorn med till exempel ett ”tungt” spel eller andra muskelkrävande uppgfter? Slockar skärmen då eller händer det något annat konstigt?

    Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.