Hårdvaru Trubbel efter Win 10 Update

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av Airborne Frog Airborne Frog 7 år, 8 månader sedan.
Skapare Airborne Frog
Airborne Frog
Deltagare

Hejsan!

Efter att ha tragglat mig genom Win 10 Uppdatering har jag fått problem och tips på att lösa det emottages tacksamt.

Jag har en Deltaco 7-ports USB Hub (se https://www.dustinhome.se/product/5010756784/usb-hub-7-ports-usb-30-black) som jag har alla USB ”grejer” i, för att slippa allt slit med att byta ”grej” i den enda USB 3.0 porten(?) på min Lap Top. Efter uppdateringen har den dock huben slutat fungera, till viss del. Jag hade tre (3) USB minnen och skrivaren i ”vanliga” USB kontakter och dessa har lagt av, men jag har min mobila bredbands router i ”laddnings” porten (ursäkta mitt otekniska prat) och den, som synes, fungerar utmärkt.

Medsänder bild på Device Manager och vad som står där. Jag har kört troubleshootern och jag har kollat efter drivrutiner, men Windows säger att jag har de senaste.

Jag har även testat att omstarta/stänga av datorn och dra ur hub kontaken och sedan startat om datorn och efter att Windows är uppe och igång igen satt tillbaka Hub kontakten, men samma sak händer – ett medelande poppar upp som säger något istil med att Windows känner inte igen ”grejerna” (minnena & skrivaren) medans routern funkar…. Bör kanske påpeka att minnena och skrivaren fungerar i USB portarna på datorn, men att köra USB 3 i USB 2 är SEGT….. Så några tips???

Att köra USB 3-minnen i USB 2-portar är verkligen segt, att köra en USB-ansluten skrivare i en USB 2-port brukar därmot vara helt okej eftersom det vanligtvis är så lite som ska överföras, men det är en annan historia.

OM alla prylarna fungerar när du ansluter dem till datorn men inte via hubben, trår låter det som att du är på rätt spår med att det är hubben som trasslar. Det kan vara så att usb-hubben av någon outgrundlig anledning inte är Windows 10-kompatibel. Den står som kompatibel upp till och med Windows 8 på Dustins webbplats så den borde fungera även med 10:an, men konstigare saker har hänt. Har du kontaktat Dustin och förklarat situationen och kollat med dem om de känner till ifall det finns några Windows 10-problem med den hubben?

Bara för att testa – vad händer om du sätter ett USB-minne i den fungerande laddningsporten?

Airborne Frog
Airborne Frog
Deltagare

    Hej!

    Ooooops… Visste att det var något jag glömde nämna…. Hubben funkade i ”gamla” 10:an (köpte den dock till min andra Lap Top med 8.1, och nej jag har inte kollat, den står i stugan), men inte efter den ”stora” 10 uppdateringen. Återkommer med resultatet av USB minne i ”ladd porten” efter helgen….

    Trevlig Helg!

    Airborne Frog
    Airborne Frog
    Deltagare

      Hej!

      Nu har jag testat och USB minnena funkar i laddningsporten, men de övriga 6 portarna är ”döda”. Ser ut som jag får stanna till vid någon dataaffär och skaffa mig en ny hub….. (muttrandes dirty words).

      Ha en bra vecka.

      Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.