HDMI ljud

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 4 månader sedan.
Skapare badjanne720491
badjanne720491
Deltagare

Gör mycket film och när jag visar dessa hemma via HDMI kabel på min stora TV fungerar ljudet bra. När jag visar på andra TV apparater finns inget ljud. Har testat 3 olkia TV apparater och 3 olika sladdar.

Dator Toshiba Satellite

Windows 7

Börja med att testa de olika sladdarna i kombination med din stora TV där ljudet brukar fungera. Om ljudet fungerar även med de andra sladdarna, bör det vara någon inställning på de andra TV-apparaterna som ställer till det, till exempel att de inte är inställda att ta emot ljudsignalen via HDMI.

badjanne720491
badjanne720491
Deltagare

    Tack men borde inte tre TV apparater vara korrekt inställda?

    Min stora TV sitter monterad så att jag kan inte byta sladdar för att testa.

    Skall prova med en dator imorgon.

    I mars skall jag hålla ett stort föredrag på Malmö Uppfinnarförening och då måste allt fungera

    I teorin har du fullständigt rätt, men jag har själv råkat ut för att till och med inkopplingar av Blu-rayspelare till TV-apparater har varit motsträviga. Det finns även olika revisioner av HDMI (fem stycken större ”generationer” om man ska vara noga) även bland sladdarna, och om man blandar in gamla 1.0 och 1.1 prylar i inkopplingen kan det bli problem med ljud och/eller bild. För det mesta brukar det fungera bra ändå, men som alltid finns ju den irriterande skillanden mellan teori och praktik.

    badjanne720491
    badjanne720491
    Deltagare

      Har provat med en sladd som fungerar på både min stora TV och min Benq bildskärm. När jag kopplar in min TV monitor LG Flatron M1962D får jag inget ljud. Finns det något i LG:n som spökar. Samma problem med en annan TV jag testat

      Eftersom du använder samma dator och har testat med samma sladd men får olika resultat på olika TV-apparater, känns det mest logiskt att det har med TV-apparaterna att göra. I jakten på lösningen skulle jag rekommendera att du även kollar med något TV-handlare som är bättre bevandrad med den halvan av installationen.

      Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.