Hittar inte min NAS i nätverket.

Inte löst
Detta ämne innehåller 4 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 2 månader sedan.
Skapare
Micke 14
Medlem

Hej!

Har just fått fiber och installerat ett trådbundet nätverk i huset. Har en D-Link Dir-868L router som är kopplad till en switch samt en NAS, My Cloud Mirror som jag inte kan ansluta som en nätverksenhet. Kör Windovs och kan se den installerad på datorn. Men jag kan inte lägga upp den som nätverksenhet. 

Hjälp hur gör jag???? Har lagt upp en separat DHCP-port med egen IP-adress, men den hittar den ändå inte .

Tacksam för all hjälp!!!! 

Jag blir lite förvirrad när du skriver att du inte hittar NAS:en på nätverket, men kan se den i Windows.

Tolkar jag nätverksstrukturen rätt om jag säger att sladden från din internetleverantör går in i DIR-868L-routern, och sedan från routern till switchen. Är datorn ansluten till routern eller switchen, och var är NAS:en ansluten? Vilken version av Windows är det du använder?


Micke 14
Medlem

    Anslutningen från min internetleverantör gör till rautern. Sedan vidare till switchen. (12 st uttag). Min dator är sedan en av anslutningar till switchen. Nasen är ansluten direkt i routern. Vill ju ha möjlighet att komma åt Nasen med andra datorer också. Använder windows 10.

    Vill lägga upp Nasen och ansluta den till nätverket och hämta mina filer/mappar.

    Tidigare hade jag Nasen ansluten till min dator, men var då tvungen att ha dator igång för komma åt den tex med min media box. 


    Micke 14
    Medlem

      Hej igen!

      Verkligen ingen som  har haft samma problem med att ansluta sin NAS i sitt nätverk???:)

      Om du öppnar Utforskaren och klickar på Nätverk i vänsterkolumnen, visas NAS:en i översikten?

      Blir det någon skillnad om du ansluter NAS:en till switchen i stället för till routern? Och bara för att ha informationen – vad är det för NAS?

      Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.