HP Pavillion 15 Notebook PC

Löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 10 månader sedan.
Skapare
kalix1
Deltagare

Hej.

Jag har en HP bärbar dator (från 2013) med Windows 10 och en sata disk . Jag vill nu byta ut den disken mot en SSD disk.

1. Kan det bli några problem med det ?

2. Hur migrerar man enklast över operativsystemet (Windows 10) samt program och filer ?

//Kalix1

1. Man ska aldrig säga aldrig i datorsammanhang, men det borde inte vara några som helst problem att byta ut hårddisken mot en SSD på en så pass ny laptop.

2. Jag skulle säga att det finns två sätt att göra migreringen. Det ena är att använda programmet EaseUS Todo Backup för ändamålet. Gratisversionen är full tillräcklig, men eftersom det är ett kompetent och trevligt program kanske du vill investera några dollar i det för att få tillgång till alla funktioner för framtida säkerhetskopieringar. (http://www.todo-backup.com/products/home/free-backup-software.htm)
Det andra sättet kräver att du använder en onlinekonto med ditt Windows 10 (till skillnad från betydligt primitivare lokala konton) och helt enkelt säkerhetskopierar dina viktiga filer till en extern hårddisk eller onlinelagring som Google Drive, Dropbox eller OneDrive, och helt enkelt installerar Windows 10 från grunden. Fördelen med det är att du får ett helt rent och fräscht operativsystem och bli av med allt gammalt skräp som brukar samlas på hög, men det kan ju samtidigt vara lite pyssligt att installera om alla program.

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.