HUB USB 3.0 och anslutna enheters funktion

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 2 månader sedan.
Skapare
user-584953
Åskådare

Jag har en USB 3.0 7-port HUB av märke tp-link  för anslutning av hårddiskar och lås för beräkningsprogram till min bärbara dator XPS13. Efter installation av nya lås slutade plötsligt andra att fungera. När jag satte de ej fungerande låsen direkt i DELL-dockan fungerade de som de skulle.

Tillverkaren av beräkningsprogrammen med nycklar som inte fungerar via HUBen menar att vissa HUBar fungerar sämre – att det har med strömförsörjningen av HUBen att göra. Min har egen strömförsörjning, så det borde inte vara det som är problemet.

Nu har jag märkt att vissa anslutna apparater verkar fungera lite sporadiskt. Googlade och hittade något om Windows och frånkoppling av USB-portar men kan inte hitta några inställningar för sådant i mina energisparlägen i datorn.

Nu undrar jag:

har ni någon kommentar till varför vissa USB-anslutna enheter fungerar och andra inte, eller ibland.

tips på väl fungerande HUBar med många platser? Fick från annat håll tips om Orico, men den verkar vara svår att få tag på.

Tack på förhand!

/Åsa

Testa att söka efter och starta Inställningar för energialternativ. Där klickar du på Fler energiinställningar ute till höger. Klicka på Ändra schemainställningar för det schema du använder, följt av Ändra avancerade inställningar. Där går du in under USB-inställningar och Inställning för valbar frånkoppling. Där kan du testa att ändra för att se om det blir någon skillnad.

 

 

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.