Installation hårddisk Windows 8

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 8 månader sedan.
Skapare
pjotorw
Medlem

Hej!

Jag har installerat en ny hårddisk (sekundär) i windows 8, alltså monterat den i chassiet och

anslutit alla kablar. När jag går in på den här datorn, så finns inte den nya hårddisken där. Jag har försökt via kontrollpanelen, administrationsverktyg, diskhantering och lagring, men den nya disken dyker inte upp. Jag ska använda den nya disken till lagring. Disken är en sata3 disk, vad göra? Peter

Börja med att kolla och dubbelkolla både data- och strömsladden så att de verkligen sitter ordentligt intryckta, och kolla bägge ändarna av sladdarna (om du bara visste hur lätt det är att glööa att en sladd har två ändar). 🙂 Kanske till och med byta datasladd och anvädna en annan strömsladd, så att det inte är något av sladdarna som är trasiga eller glappar.

Om inte det hjälper får du gå in i datorns BIOS där det går att se alla hårddiskar och optiska enheter som är monterade i datorn. Om hårddisken inte dyker upp där vet inte datorn att hårddisken alls existerar. Då kan det vara så att hårddisken är trasig. Har du möjlighet att testa att ansluta den till en annan dator, till exempel som en extern USB-hårddisk?

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.