Kommer datorn att rymmas i burken

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 8 månader sedan.
Skapare
wolvesdancin
Deltagare

Jag har förberett ett bygge av en ny dator i budgetklass genom att köpa en licens på OS Win 7 (x64) Ultimate, CPU:n AMD APU A6 6400K Black Edition, moderkortet ASUS F2A85-M PRO – mATX / A85 och en Kingston 240GB SSD och ett par 500 GB HDD av standardmodell. Dessutom har jag ett begagnat 5 år gammalt Corsair 500 W nätaggregat av standard ATX-modell. När det gäller vilket datorchassi jag ska välja står det och väger mellan Corsair Obsidian 350D och Fractal Design Arc Mini R2.

Får mitt mobo plats även i Fractal Design-chassit? Sweclockers.com har om det chassit skrivit att ”Den enda stora nackdelen vi egentligen hittar är att det utskurna hålet på moderkortsplåten är för litet för många moderkort, vilket borde ha fångats upp i samma veva som den nya revisionen togs fram. I det stora hela får det dock räknas som en mindre skavank med tanke på modellen i övrigt goda kvaliteter och attraktiva prislapp.”

Nu har jag inte specifikationerna för Corsair Obsidian 350D direkt i minnet, dels vad gäller begränsningen av CPU:n inkl fläkt och kylare (160 mm), dels begränsningen vad gäller storleken på DVD- eller bluray-brännare. Och slutligen ser jag nu att grafikkortet får vara max 380 mm. långt Om maxmåtten på en passande SATA 3 DVD-/bluray-brännare står inget. Måtten på den gamla klassiska lilla burk i vilken åtskilliga DVD-brännare fortfarande huserar är ju 41x146x170 mm där 170 är ett mått på hur djupt in i datorn det måste finnas utrymme för DVD-brännaren. Och lite till antar jag för kabelanslutningarnas skull.

Frågan är vilken bluraybrännare som är lämplig om jag vill ha en så billig brännare som möjligt samtidigt som jag vill att den ska kunna bränna 3-lagriga bluray-skivor samt klara en mängd medieformat och mediatyper. Den ska väl klara att bryta målsnöret även om jag sätter max-gränsen 800:- på den?    

 

 

 

 

 

 

 

Med tanke på att moderkortet är ett mATX-moderkort (Micro-ATX) och Fractal Design Arc Mini R2 enligt Fractal själva är ett mATXchassi utgår jag från att det kommer att passa.

När det gäller en passande Blu-raybrännare rekommenderar jag att du besöker http://www.prisjakt.nu och det kategori Optiska enheter för datorer. Glöm inte att klicka på Fler sökkriterier. Där kan du enkelt lägga in alla dina önskemål i kriterier och se vilka enheter som passar.

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.