Krivare HP LaserJet 5L i Windows 10

Inte löst
Detta ämne innehåller 4 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 6 månader sedan.
Skapare
kjel35
Åskådare

Hej

Jag har en gammal men bra laserskrivare HP LaserJet 5L som fungerade bra i Windows 7, 64. Efter uppgradering till Windows 10 har jag inte lyckats få igång den.
Då jag väljer uppdatera drivrutin för skrivaren får jag veta att jag redan har den senaste drivrutinen. Jag har hämtat en universell drivrutin för win 10, 64 från HP och installerat den. Då jag försöker skriva ut blir jag ombedd att peka ut skrivaren genom att söka i nätverket, på datorn eller genom att ange adress. Min fråga är: Hur anger jag adress till skrivaren?

 

Hur har du anslutit skrivaren till datorn, är det via parallellporten eller har du gjort på något annat sätt?

HP har en del tips på följande sida, har du testat dessa?

http://h20565.www2.hp.com/hpsc/doc/public/display?docLocale=sv_SE&docId=emr_na-c04745752&sp4ts.oid=25480


kjel35
Åskådare

    Hej

    Tack för tipsen. Jag har dessvärre redan gått igenom HP’s tips men inte fått någon hjälp av det. Drivrutinen för min skrivare är installerad och den syns från ”Enhetshanteraren, Skrivare”. Genom att högerklicka på skrivaren här, har jag kunnat välja ”Uppdatera drivrutin” och fått veta att jag redan har den senaste installerad.

    Skrivaren är så gammal så att den ansluts till datorn via parallellport, som ju nte längre finns i moderna PC. Det har jag ordnat genom att jag skaffat en adapter som omvandlar parallellporten till USB. Detta har fungerat bra i Win 7 men, som sagt efter uppgradering till Win 10 kan jag inte längre aktivera skrivaren.

     

    Det konstiga är att direkt efter uppgraderingen gjorde jag en utskrift av en skärmdump som var helt OK. Lite senare skulle jag skriva ut en textfil men det blev bara rappakalja, därefter får datorn inge kontakt med skrivaren.

    /Kjell Persson

     


    kjel35
    Åskådare

      Hej igen

      Jag rotade lite till runt min skrivare och ser då jag försöker skriva ut på den från MS Word att den finns valbar men den visas som frånkopplad (bild Printer4).
      Vid ytterligare efterforskning verkar det som om något som kallas USB Print support från Microsoft inte verkar blivit uppdaterad under Win 10 (bild Printer3). Kan det vara så att drivrutinen är OK men USB-rutinen är felaktig?

      /Kjell

      Så kan det mycket väl vara, titta om det finns några nya drivrutiner för adaptern på den tillverkarens webbplats.

       

      Jag hade en LaserJet 5L själv en gång i början på 2000-talet, oh vad jag tyckte om den skrivaren. Jag tyckte om den så mycket att den blev utnött, och då fanns de inte kvar till försäljning längre. Den enda jag har uppskattat mer är den jag har nu, men det är en annan historia. 🙂

      Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.