Långsam dator

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 6 månader sedan.
Skapare
user-572615
Åskådare

Datorn tar evigheter att starta, skall man öppna en bild kommer det upp en svart ruta sen blir den vit efter detta kommer bilden. Allt detta med lång väntan mellan varje. Lika med vad jag gör så dröjer det evigheter innan något händer. Har fått tips att jag har för mycket i den så jag rensade nästan allt. Om jag nu tittar på den här datorn har jag 848GB ledigt av 914GB totalt men det är lika omöjligt i alla fall. Får meddelande att program svarar inte osv. Har ju plockat ur allt jag hade i datorn men problemet kvarstår. Det är tydligen dags för en resa till tippen.

Det är ju ett alternativ och om det är en väldigt gammal dator kanske ett av de bästa, men kanske inte riktigt ännu. Börja med att högerklicka på Aktivitetsfältet och välj Aktivitetshanteraren och se till att du har fliken Processer öppen. Sedan öppnar du en bild och pysslar lite med datorn som vanligt, så kommer Aktivitetshanteraren att (förhoppningsvis) ge en ledtråd till varför det går långsamt. Om det är processorn, minnet och/eller hårddisken som ligger på 100 procent eller där i närheten så är det det som är flaskhalsen. Om de delarna av datorn har det lugnt och skönt men allting ändå går långsamt kan det vara exempelvis något som är trasigt i operativsystemet eller att någonting ligger i bakgrunden och suger energi. Det kanske har kommit in ett sabotageprogram i datorn som suger musten ur den, det kan du ta reda på genom att installera förslagsvis Malwarebytes och göra en komplett genomsökning av datorn.

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.